Concert del Centenari: Rafael Grau Vilar

Dissabte 9 d’abril a les 19h a l’Auditori Mestre Vicent Tortosa Terol

RAFAEL GRAU VILAR

Director de la Stat Musical des de l’any 2016.

ALEGRIA I AGRAÏMENT

A finals de l’estiu del 2016 vaig començar a sentir l’alegria que comporta el poble de La Llosa de Ranes i especialment la seua societat musical. Amb la música sonant amb intensitat al meu cotxe després d’una reunió, en la qual es va decidir començar una nova etapa en la meua vida i dins de la gran història de la Societat Musical, l’alegria i l’orgull va entrar en mi fins al dia de hui.

A aquesta societat tot té un sabor especial, i per això el primer assaig que vaig realitzar no va ser menys. Em van rebre amb un esmorzar de tota la banda a l’Atril, on José Javier, el president, es va encarregar de presentar-me un a un tots els músics que van assistir. Amb poc de temps em vaig adonar que aquesta era la gran virtut de la banda i dels seus integrants, crear una hospitalitat immillorable en qualsevol persona que entra per la porta del musical o de l’auditori fent que després siga tan difícil eixir.

Amb aquest començament m’adone que, encara que el meu període dins dels 100 anys d’història és molt menut, tinc infinitats de moments especials guardats al meu cor. Com bé diu Paco Roca al seu escrit, els actes socials i lúdics que es realitzen a la SM són meravellosos, i és que no hi ha esmorzars, dinars, sopars, festes de Santa Cecília, etc. com les de La Llosa. Al Tito Luna el vaig conèixer abans de realitzar el meu primer concert amb la banda a Santa Cecíla i crec que ho vaig passar més mal que al debut, però amb el temps tot millora. És imprescindible recuperar amb la màxima esplendor aquesta part social que amb la pandèmia ha quedat ressentida.

Per altra banda, i amb molta sinceritat vaig tindre la sort d’agafar una societat amb uns fonaments molt ben consolidats. Una junta directiva molt forta i consolidada, amb una gran experiència i liderada per José Javier Carreres, al que hui en dia considere que és el meu amic a més, del meu president. Amb ell he aprés molt, he gaudit de grans moments, hem discutit pel bé de la societat, i ho seguirem vivint tot de la mateixa forma sempre pensant en allò que siga millor per a la banda de La Llosa de Ranes, perquè aquest amor cap a la seua societat és el que més m’ha tramés des del primer dia i el que ens fa il·lusionar per seguir creant noves metes.

Però aquestos objectius no podrien ser aconseguits sense un equip darrere molt treballador, que dia a dia es tira a l’esquena la immensa feina que requereix dur endavant una societat musical amb una gran banda i escola de música. Menció especial per a Juanma, per al “sinyo” Pepe, la nostra directora Ana Pascual i la meua mà dreta i esquerra Dario Giner.

Després de la gestió cal dur-ho a terme i ahí apareix el grup d’adults, els quals sempre estan disposats a fer el que siga i són un grandíssim exemple de solidaritat, compromís, responsabilitat i respecte per als extraordinaris joves de la nostra banda. Amb aquesta magnífica plantilla de músics i amb la magistral feina de Huerta tot queda a punt per a fer música.

Però a més a més, el director necessita crear projectes, suport per aquests i amb això, he sigut un privilegiat. Amb el gran equip que formen l’Ajuntament, La Fundació Sanganxa i la Societat Musical poques vegades he hagut de pensar més enllà, perquè les possibilitats de nous projectes venen contínuament, i a més a més, d’una gran qualitat. Pocs directors tenen l’oportunitat en poc de temps de dirigir i compartir projecte amb músics de gran talla nacional i internacional, i jo ho he tingut de forma habitual.

Per tot açò em sent molt agraït perquè La Llosa m’ha fet director i m’ha millorat com a persona, per això fins a l’últim dia que puga gaudir de la direcció d’aquesta centenària banda, ho donaré tot perquè s’ho mereixeu i perquè em sent amb força.

Cent anys, són dues paraules que sonen ràpidament a la nostra boca, però que comporten un gran treball per moltíssimes generacions. Per això, tenim la responsabilitat de seguir el camí amb el respecte i el compromís que es mereix la Societat a què representem.

Moltíssimes Felicitats a la gran FAMÍLIA de la Societat Musical de La Llosa de Ranes!!

VISCA LA SM!!!

RAFAEL GRAU VILAR

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: