Concert del Centenari: Paco Sanchez Roca

Dissabte 9 d’abril a les 19h a l’Auditori Mestre Vicent Tortosa Terol

PACO SANCHEZ ROCA

Director de la Stat Musical els anys 2007-2014

VIVÈNCIES D’UN DIRECTOR.
PACO SÁNCHEZ ROCA,

En primer lloc felicitar a la Societat Musical de La Llosa de Ranes per eixos cent anys de vida, cent anys d’activitat musical , cent anys d’educació musical, vivint i sentint amb música, mantenint un vincle cultural que ha donat, dóna i donarà suport patrimonial al poble de La Llosa de Ranes.

Cent anys donen per a molt, per a moltes perspectives i vivències diferents de tots aquells que han format i fonamentat el que hui en dia representa aquesta gran Societat Musical. Des d’aquestes línies vull manifestar el meu més sincer agraïment per deixar-me ser partícip d’una xicoteta porció de la vostra història.

Amb la perspectiva i reflexió que donen els anys passats en el temps, des que vaig gaudir de la seua direcció , sols puc recordar moments especials, intensos , creatius, plens d’activitat musical i projectes il·lusionats, però també d’altres no menys importants de caràcter social i lúdic ( esmorzars, dinars, sopars, «festestes» …), que a la fi fan que un col·lectiu estiga viu, actiu i que sobretot, m’ha deixat grans relacions personals i amistats que perduraran per sempre.

Tal vegada vaig tenir la immensa sort d’arribar i confluir en una etapa clau en la vida de la Societat Musical de La Llosa de Ranes, una etapa on … després de moltes vicissituds , patiments i grans esforços, sobretot econòmics, el final del tunel i la llum començà a fer-se visible en la construcció i finalització dels nous locals i la inauguració del nou auditori. Moments, com he dit clau, per passar a ser una Societat Musical amb unes infraestructures capdavanteres que han permés un gran desenvolupament artístic i social.

Per tant, el que vingué després, referent a èxits i reconeixement musical, era de llibre, ja que teníem tots els ingredients per portar-ho endavant: espais i lloc meravellosos per treballar i fer música on ens sentírem vertaders protagonistes i artistes; renovades il·lusions en un col·lectiu humà d’una qualitat musical que sabia que era i és excepcional i …, modestament, un director molt «pesaet» en la seua manera i idea de fer música.

M’agradaria també, des d’aquestes línies, tenir un reconeixement molt especial al seu President, José Javier Carreres, mai no podré deixar d’estar-li agraït per tot el que ha fet per mi personalment al llarg de la meua etapa com a director. Persona d’una qualitat humana i una capacitat intel·lectual excepcionals. Incansable, emprenedor i una passió incondicional per la seua Societat Musical. Recorde que qualsevol situació o problemàtica que sorgia, que a mi em pareixia tot un món, ell li donava «el tempo» i la pausa necessària i ho resolia de manera fàcil, senzilla i sense alçar pols.

Espere i desitge que el temps sàpiga valorar la figura fonamental que José Javier representa en la història recent de la Banda.

També un gran record per a un altra persona especial per a mi, el Sr Pepe Rodríguez. Gràcies per totes eixes converses i consells viscuts, per eixa saviesa mesurada sempre des de l’ombra, que tant em va ajudar i vaig intentar arreplegar.

I com no, especial admiració a totes i tots els músics que vaig tenir l’oportunitat de dirigir, en especial «a mis pequeñas flores», gràcies per regalar-me set magnífics anys de la vostra història.

Enhorabona per seguir més actius que mai i per continuar desenvolupant una tasca musical de gran qualitat a l’horitzó que representa seguir fent història del vostre poble.

PACO SÁNCHEZ ROCA

Estudia en “La Primitiva Setabense” de Xàtiva, Conservatori “Mestre Vert” de Carcaixent, Conservatori Superior de Música de València. Obté Premi Extraordinari Final de Grau Professional en l’especialitat de percussió.

Llicenciat en Història i Ciències de la Música , Diplomat en Magisteri en l’especialitat d’Educació Musical i Infantil. Títol Direcció d’orquestra per The Royal Schools of Music.

Ha col·laborat en la seua joventut amb l’Orquestra Simfònica «Ciutat de Granada», Orquestra “Henry Purcell», “Llanera Philharmonica Orchestra”, i “Capella d’Art Músic”.

En la seua formació com a director ha tingut com a referents musicals a Directors de la talla d’ Eduardo Cifre i Gallego , Ramón Ramírez Beneyto i Francisco José Perales Ferre. En els seus més de 30 anys de trajectòria com a Director ha dirigit diverses Societats Musicals destacant “CIUM Genovense” del Genovés; “Santa Cecilia” de Bellreguard”, “Rotovense Musical” de Rotova, “Associació Musical Canalense” de Canals, “Unió Artística Musical” d’Ontinyent, “Societat Musical” de La Llosa de Ranes i Primitiva Setabense de Xàtiva, obtenint primers premis i mencions d’honor en diferents certàmens de la Comunitat Valenciana .

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: