Concert del Centenari: Rafa García Vidal

Dissabte 9 d’abril a les 19h a l’Auditori Mestre Vicent Tortosa Terol

RAFA GARCÍA VIDAL

Director de la Stat Musical els anys 2015-2016

Rafa García Vidal s’ha format en l’especialitat de direcció a Espanya i Itàlia, estudiant amb diferents professors de reconegut prestigi nacional i internacional. Destacant en la seua personalitat artística els mestres José Rafael Pascual-Vilaplana, Jan Cober i Rafael Sánchez Mombiedro.

La seua trajectòria professional l’ha portat a dirigir diverses bandes, orquestres i cors tant amateurs com professionals a Europa i SudAmèrica. Sent requerit habitualment com a jurat en diferents concursos de composició i interpretació.

Com a docent ha impartit cursos de direcció a Espanya, Itàlia i Colombia. Així mateix, en el seu catàleg artístic podem trobar diferents enregistraments amb diferents formacions, obtenint el Premi Euterpe a la millor producció musical que atorga la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana pel Cd «Homenaje» Paco Esteve.

Igualment, participa regularment en concursos d’interpretació d’àmbit nacional i internacional, destacant els dos primers premis obtinguts en la 1a Secció del 130 Certamen Internacional de Bandes de Música «Ciutat de València», i en el XX Certamen Internacional «Flicorno d’Oro» de Riva del Garda (Itàlia), tots dos dirigint la Unió Musical de Muro.

Així mateix, és destacable la seua llavor com a director musical de la Companyia Líric Cultural “Mestre Alcaráz”, amb la qual realitza una tasca divulgativa de la Sarsuela, amb obres tan representatives com La Corte del Faraón, Las Leandras o La Verbena de la Paloma entre altres. Membre de la “Asociación Nacional de Directores de Banda”, professor de direcció en el Conservatori Superior de Música de Castilla la Mancha, i director titular de l’Eclèctic grup i la Unió Musical de Muro.

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: