2021 l’any del Centenari

Des de la Societat Musical, en primer lloc, volem enviar una forta abraçada a tots els veïns del nostre poble i en especial a totes aquelles persones que han perdut algun familiar durant aquest període de pandèmia que ens ha tocat viure des de març de 2020 fins avui.

Ara que pareix que la covid-19 ens dona un xicotet respir i sembla que podem tornar tots a fer les coses que féiem abans, els Festers 2021 estan preparant els actes de festes per al mes d’octubre amb la intenció que gaudim i ens retrobem novament, sempre amb la precaució i seguint les normes que dicten les autoritats sanitàries. A ells, als festers, volem felicitar-los pel treball que han estat fent en tot aquest temps. Hem viscut amb ells la dificultat i la incertesa de no poder fer els actes com a tots ens agradaria però poc a poc i adaptant-nos crec que aconseguirem que el poble visca les festes.

Aquest any 2021 per a nosaltres és molt especial: és l’any del nostre Centenari. També ens haguera agradat poder-lo celebrar amb tot el poble però hem decidit ajornar-lo per al proper any 2022. El motiu és que volem que durant tot un any al nostre poble es realitzen actes perquè tots gaudim de la Música. Així, estem preparant per al mes de desembre la presentació del logotip del nostre Centenari que hem encarregat a Ricard Huerta, per al gener un festival de bandes juvenils, per al mes de febrer un cicle de conferències i xarrades (compositors, directors, pedagogs …), al mes de març volem presentar la nova bandera de la Stat Musical, al mes d’abril volem fer el concert del Centenari (convidant a tots els directors titulars que queden en vida), als mesos de maig, juny, setembre i octubre volem fer el festival comarcal de la Costera, al mes de juliol volem fer un acte especial al voltant del Concurs de Joves Intèrprets i també volem fer un intercanvi amb una banda de fora de la Comunitat Valenciana, al mes d’agost participarem a les nostres festes, al mes de novembre volem fer un Concert Especial de Santa Cecília i fer una activitat festiva en què ens retrobem totes les persones que han passat per la Stat Musical (músics, membres de Junta Directiva…) i han contribuït que aquesta haja perdurat fins al dia de hui. Per finalitzar al mes de gener de 2023 tenim prevista la presentació del llibre de la història de la Stat Musical, el qual està confeccionant el musicòleg Salvador Astruells i que ens agradaria que recollira la màxima informació possible fins a unes dies abans de la seua publicació. En relació a la confecció del llibre vos demanem la màxima col·laboració a tots els veïns. Si teniu qualsevol fotografia o document a casa relacionat amb la Stat Musical i que penseu que pot ser interessant per al llibre, ens el podeu fer arribar per dues vies: podeu escanejar-lo vosaltres i enviar-lo al correu electrònic de la Stat Musical (smllosa@gmail.com) explicant l’any de la fotografia i les persones amb nom i cognoms que apareixen o bé passar per la biblioteca municipal, dins del seu horari d’atenció al públic, allí Mati vos escanejarà la foto o el document, escriurà la informació rellevant i vos retornarà la vostra  fotografia perquè no la perdeu. El actes detallats són els que hem pensat però a ben segur que hi ha algun suggeriment o oportunitat que apareixerà i estudiarem la possibilitat d’incorporar-los al programa si son de gran interés per a tots.

Centrant-nos en les Festes, estem preparant les peces que interpretarem als passa-carrers, processons i sobretot al Concert. Per enguany, a petició dels festers, hem preparat un concert més modern amb la col·laboració del trompetista freelance Raül Garcia “Xocolate”. El mestre Rafa Grau Vilar ha elegit un programa en el qual els assistents podran escoltar temes de bandes sonores de pel·lícules, temes populars, moderns i de jazz. Esperem que ens acompanyen i que gaudisquen d’una estona de bona música.

Estimats veïns, des de la Stat Musical vos desitgem que gaudiu moltíssim de les Festes 2021 amb familiars i amics, sent prudents en tot moment. Nosaltres col·laborarem amb la comissió de Festes, ells posaran el colorit i la simpatia i per la nostra part aportarem la música per donar-nos a tots un poc d’alegria, ho necessitem.