Escolta la nostra actuació al 36 Certamen de la Comunitat

Banda de la Societat Musical de la Llosa de Ranes

Francisco J. Sánchez Roca, director

36 Certamen de la Comunitat

Auditori del Palau de les Arts

«Simfonia nº 1 per a Banda» d’Enrique Hernandis

Obra obligada

Aquesta obra va ser estrenada com a obra obligada de la Primera Secció el 2014.10.26 en el XXXVI Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana.

  • Preludio-Allegro

Aquest I temps va evolucionant del intel·lectual al popular.El Preludi és un petit treball serial i instrumental, amb tècniques que en el seu dia van ser contemporànies, però que ara i aquí intenten buscar nous colors per a la banda, manipulant els dos motius principals. El Allegro s’embolica en la música modal, per acabar el moviment amb una temàtica simple i obstinada en La Major.

  • Canción-Romanza

Aquest segon temps busca el costat més sensible de la peça. Amb el pretext típic de «2n Temps Lent» de Simfonia, es té fins i tot d’introducció, començant directament amb la Cançó. Desenvolupa el tema suaument, com una balada, fins que arriba la Romanza (anomenada així per utilitzar el mode Dòric, en estil medieval) la qual és desenvolupada i tornada a reexposar per buscar el final del moviment en dinàmica piano.

  • Ariadna-Coral Flamenca

Aquest tercer Moviment està escrit en estil flamenc: El fragment anomenat Ariadna, fa referència a la pianista madrilenya d’estil Jazz-flamenc Ariadna Castellanos. És un compendi de diferents pals i ritmes flamencs, seqüenciats lliurement i compostos amb influències de música àrab, en la qual la melodia sigui el principal paper. La temàtica està totalment desenvolupada, passant pels passatges més difícils de tota l’obra, i avança fins a la meitat del moviment, en què torna a aparèixer la introducció. Amb aquest esperit creatiu comença la Coral Flamenca, en la qual es vol començar des de zero per acabar en el més alt. La forma és de corall protestant, però amb harmonia frígia, en estil de Jazz i introduint els compassos (ritmes populars) de 10 i 12, propis del repertori flamenc espanyol i d’altres àrees de la conca mediterrània. La textura homofònica va augmentant en densitat fins a acabar en tutti, on apareix l’última trucada que havia servit com a introducció i separació de parts en aquest tercer moviment. El final és amb dinàmica molt fort, buscant buscant provar la resistència dels instrumentistes en els últims compassos.


Sagunto –  Suite Simfònica                                 Bernardo Adam Ferrero

Obra lliure

Obra d’encàrrec de la Societat Musical  Lira Saguntina. Poema simfònic “Sagunto” de Bernardo Adam Ferrero, compost per a la participació en el Certamen de 1989 en la secció especial B (CIBM)

I.- Ciudad Ibérica.

II.- Entrada de los Cartagineses.

III.- Anibal.

IV.- Defensa heróica y destrucción de Sagunto.


 

 

Gravació realitzada per Nuestras Bandas de Música

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: