Entrevista concedida pel nostre president J. Javier Carreres al setmanari d’informació comarcal L’Informador

Amb motiu de la celebració de la XXIX edició del Festival de Bandes de Música de la Comarca de la Costera en la nostra localitat, el nostre president J. Javier Carreres ha concedit al setmanari d’informació comarcal L’Informador aquesta entrevista
 
font: Juan Antonio Cloquell /L'Informador
 

José Javier Carreres, president de la Societat Musical de La Llosa de Ranes

“Per a nosaltres és com acollir una final de la Champions, és un dels festivals més antics i més tradicionals de tota la província”

Què suposa per a La Llosa organitzar aquest festival?

JOSE JAVIER CARRERES(1) (662x800)

J.Javier Carreres, President de la SM la Llosa de Ranes

Dins de les activitats que es realitzen en tota la comarca, es fa normalment o un encontre d’escoles o un festival de bandes. Aquest és l’acte més important i més gran que pot acollir una societat. Per a nosaltres és com acollir una final de la Champions, és un dels festivals més antics i més tradicionals de tota la província. Vam decidir presentar-nos aquest any perquè estem en un molt bon moment i tenim al poble una molt bona infraestructura, així com el recolzament de l’Ajuntament.

És la segona vegada que acolliu aquest certamen. Com ha evolucionat des d’aleshores?

Nosaltres vam organitzar la tercera edició en el 1985, i ara ja han passat 26 anys. Sobretot el que ha canviat són les infraestructures dels pobles, que han anat evolucionant. El nostre primer festival el vam realitzar en el camp de futbol i ara tenim un auditori municipal d’un gran nivell.

Per als que no som entesos en música, conte’ns en què consisteix?

Són dos caps de setmana on durant tot el dia tindrem actuacions de les diferents societats. Seran els propers dies 28 i 29 de setembre i el 5 i 6 d’octubre a l’Auditori Municipal “Mestre En Vicent Tortosa Terol” de La Llosa de Ranes. Hi ha un punt d’encontre a l’entrada del poble de totes formacions que actuen el mateix dia. Així, fins a l’auditori es farà una cercavila i després se’ls entregarà un corbatí commemoratiu. A partir d’ací comença ja la jornada on cada banda tocarà dos peces de 15 o 20 minuts.

Veient les xifres de participants, ja s’entén la importància d’aquest acte.

Seran un total de setze poblacions, denou Societats Musicals, al voltant de 1.200 músics i un gran nombre d’aficionats els que participaran en esta cita. A part, tot el públic tant local com de fora, així com familiars dels participants i amics, una oportunitat per donar a conèixer el poble i beneficiar els bars de la localitat.

Quin és l’objectiu de la trobada?

És un acte de germanor entre les bandes de la comarca. Amb açò volem promoure i dur endavant un acte que demostra que les Societats Musicals som un col·lectiu viu i dinàmic, que ensenyem a la societat cada dia la nostra labor educativa, social i cultural.

Com han sigut els preparatius?

Portem quasi un any de preparatius. Ens hem reunit cada dos mesos les diferents bandes per anar preparant l’acte. Això sí, aquests últims tres mesos han sigut molt més intensos, amb els preparatius a l’auditori, el llibret…

Per últim, perquè ningú es deuria de perdre aquest festival?

Per què és una referència a nivell provincial i ens serveix per mostrar-nos tots a tots i tenir referències del treball d’altres bandes. Així, amb aquesta ocasió de veure reunides a les societats de la comarca, convidaria a tots els lectors de L’Informador a no faltar a aquest esdeveniment

Publicació especial del setmanari d’informació comarcal L’Informador (pag. 12-13)

Un comentario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s