Primer concert commemoratiu del Dia de la Música Valenciana a l’auditori del Palau de les Arts

Hi participen les guanyadores del XXXIII Certamen de Bandes de la Comunitat, i clar, la nostra Banda és una d’elles.

La Generalitat commemora el Dia de la Música Valenciana amb tres concerts,  a l’Auditoridel  Palau de les Arts aquest diumenge 29 d’abril,  a l’Auditori ADDA d’Alacant (6 de maig) i a l’Auditori Palau de Congressos de Castelló (13 de maig), patrocinats per la Conselleria de Governació i organitzats per l’Institut Valencià de la Música (IVM) amb la col.laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Com és tradicional, actuaran les bandes guanyadores de l’última edició del Certamen de Bandes de la Comunitat, celebrada l’octubre a Xest: la Societat Instructiva Musical Romanense, l’Agrupació Artístic Musical Santa Bàrbara de Piles, la Societat Musical de La Llosa de Ranes i la Banda Simfònica L’Artesana de Catarroja, de les seccions quarta, tercera, segona i primera, respectivament.

PROGRAMA DEL CONCERT

Dirigida per Eloy Lorente, la primera interpretarà el pasdoble La Romana, d’Amando Blanquer, i El follet d’Espanya, d’Antonio Ferriz Muñoz.

A continuació, David Pont dirigirà la formació de Piles en el pasdoble Mari Ángeles González, de Rafael Talens, i Libertadores, d’Óscar Navarro.

El concert commemoratiu continuarà amb l’actuació de la banda de La Llosa de Ranes, que oferirà al públic el pasdoble Rubores, de Pascual Marquina, i L’Orinoco il · lustrat, d’Enrique Hernandis, sota la direcció de Francisco José Sánchez Roca.

La banda de Catarroja, dirigida per Beatriz Fernández Aucejo, interpretarà Divertiment, de Francisco Arturo Bort Ramón, i l’Himne de la Comunitat Valenciana.

Descarrega el programa complet

Programa Concerts dia de la musica valenciana

Tercer centenari Joan Cabanilles

Entre ambdues peces, la banda de Catarroja interpretarà la  Tocata en do major i Batalla imperial, del compositor valencià Juan Cabanilles-orquestrada per José Ferriz-, amb motiu del tercer centenari de la seva mort.

Considerat per molts el Bach espanyol, Cabanilles (Algemesí, 1644-València, 1712) va ser organista de la Catedral de València durant quaranta-cinc anys. Encara que va compondre obres de diversos gèneres, va destacar la seva producció per a orgue i tecla.

CALENDARI DE CONCERTS

• diumenge, abril 29
• 11.30 hores
• Auditori del Palau dels Arts Reina Sofia

• diumenge 6 maig
• 11.30 h
• Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA)

• diumenge 13 maig
• 11.30 hores
• Auditori-Palau de Congressos de Castelló

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: