CARMINA BURANA un concert per al record

La major part de la gent veu aspectes negatius amb el canvi d’hora, amb el final de l’estiu, amb l’inici d’una llarga rutina, i jo sincerament no soc una excepció.(jeje) Però tot aquest sentiment de tristesa, desapareix quan m’adone que això significa tindre molt prop la festivitat que més he sabut gaudir durant la meua vida, Santa Cecília.

Qui no recorda el seu primer concert a la banda? És extremadament emocionant poder viure aquest esdeveniment i per això cada detall, cada sonoritat, cada olor, cada anècdota als assajos preparatoris es queden involuntàriament a la teua ment per sempre. El meu cas va ser al Teatre Ideal de Castelló (València) amb la meua banda, La Lira Castellonera dirigida en aquell moment per Carlos Revert i amb el pasdoble Sangre d’Artista i l’obra Music for a Festival, que segurament no seran les millors peces que he interpretat en la meua vida, però si les més especials i les que més records i sensacions em trauen d’aquella magnífica època.

Doncs aquest any els nous músics de la banda simfònica de La Llosa de Ranes tindran l’oportunitat de debutar amb tot un Carmina Burana. Com sabeu aquests són una col·lecció de textos medievals dels segles XII i XIII, els quals van ser escrits per estudiants i clergues. Referència de la poesia goliarda, els plaers terrenals, l’amor carnal, el fet de gaudir de la naturalesa, de la vida, la crítica i sàtira a l’església i als estaments poderosos són alguns dels temes més recurrents que trobem als Carmina Burana. Les Cançons de Beuern (ciutat a Baviera, alemanya) és el significat dels Carmina Burana, títol que va respectar Carl Orff al segle XX per realitzar la seua primera cantata escènica. La nostra banda interpretarà els 25 números (tots) d’aquesta històrica cantata, junt amb el Cor Polifònic de La Rectoria de Ràfol d’Almúnia dirigida per Jaume Morell i els solistes Pepi Lloret, Miguel Ángel Ariza i Rafa Quirant. Aquests són dels concerts que passen a la memòria dels músics debutants i dels més veterans, així que anime a tot el poble de La Llosa de Ranes a no deixar una cadira de l’auditori buida perquè serà un grandíssim esdeveniment que tindrà lloc el dissabte 3 de desembre a les 18h a l’auditori Mestre Vicent Tortosa.

Álvaro Ramón López, Giovanna Boscà Ausina, Marc Alba Bou, Josep Climent Aparicio estic segur que sempre recordareu aquest primer concert, aquell que seu guanyat amb esforç i constància poder participar. Ens coneguem de la banda jove i no tinc cap dubte que sereu uns músics importants per a la vostra societat en el futur. Enhorabona i recordeu que cal seguir formant-se i respectar la vostra societat com ho han fet durant més de 100 anys els vostres companys.

Com sabeu a Santa Cecília fem moltes més activitats que el concert i aquest any les pense gaudir al màxim. L’any passat el metall va guanyar el partit de FustaPercu vs Metall amb molta claredat i aquest any portem entrenant dia sí dia també per tornar a revalidar el títol. A més a més, tenim el campionat de pàdel i la classe de Zumba que ens fa traure el millor de tots nosaltres i retrobar-nos amb el millor que té una societat musical, el seu col·lectiu. Un col·lectiu de músics amb diferents visions, amb diferents pensaments, però amb un amor incondicional comú cap a la seua societat i que deu prevaldre sempre per damunt de tot i de tots.

Aquest any he après a què estimar també significa separar els camins. Ha estat un plaer immens ser director de la vostra societat. Sempre estaré agraït a la societat musical i al poble de La Llosa de Ranes per acollir-me com un més i per fer-me ser feliç durant aquest viatge. Estaré sempre prop de vosaltres i dispost a fer el que siga per aquesta societat que he sentit com a meua i que tant ha fet per mi.

GRÀCIES

TOTS JUNTS SEMPRE

RAFA GRAU

Director eternament agraït a La SM La Llosa de Ranes.

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: