Concert del Centenari

Dissabte 9 d’abril a les 19h a l’Auditori Mestre Vicent Tortosa Terol


ELS PRESIDENTS DE LA NOSTRA SOCIETAT MUSICAL DES DEL 1977

Al Concert del Centenari rendirem merescut homenatge als presidents que estan encara amb nosaltres i que en el seu dia van estar al front de la nostra Societat Musical. Ja vam tindre l’ocasió de reunir-los en el programa de radio de Nuestras Bandas de Música dirigit per Octavio Hernández Bolín i que es va emetre en directe des de l’Auditori Mestre Vicent Tortosa el dissabte 13 d’abril de 2019.

Desiderio Contreras, va ser el president de la nostra entitat del 1977 al 1982.
Segons va afirmar a l’entrevista va trobar molta indecisió en tots els estaments per ser l’època de la transició. La banda era exemplar del poble i per al poble. Es feien concerts al mig la plaça damunt del «templete» mentre la gent passejava i l’escoltava. Quan va entrar hi havia una situació de perill. Hi havia molt pocs músics i molt majors, uns 20 o 25. Va haver d’anar a parlar amb alguns músics que havien deixat la banda per a que tornaren. Baix el seu punt de vista, veu el moment actual excel·lent.

Andrés Gamazo per la seua part, va estar al front de la Societat del 1982 al 1985.
En un principi li van demanar que formara part de la junta i després va ser nomenat president. Estava de mestre En Vicent Tortosa Terol que s’encarregava de ensenyar als educads i de ser el mestre director de la banda. La banda feia els actes al poble i també eixia a fer entrades de moros i cristians. Amb l’ajuda de l’Ajuntament i el seu alcalde En Salvador Delgado de Molina i Casanova van organitzar el III Festival Comarcal de Bandes de Música de La Costera al Camp Sequiol. Com que li agradava molt el Teatre, va intentar fer un grup de teatre dins de la Societat Musical que inclús va anar a fer actuacions i concursos en nom de l’entitat però que després es va separar de la mateixa, actualment és el Gaudium Teatre. Andrés va haver de deixar la presidència per motius laborals que li impedien compatibilitzar el càrrec. Pensa que el moment actual és perfecte per l’organització i el funcionament de la mateixa.

Federico Esteve, sigué el president del 1985 al 1999.
Li haguera agradat fer moltes més coses però pensa que va crear l’embrió del que avui és una Societat Musical admirada en la Comunitat Valenciana. La satisfacció més gran va ser la creació de l’Escola de Música Miquel Esparza, primer centre reconegut de la comarca adscrit al Conservatori «Mestre Vert» de Carcaixent. La banda va assistir després de molt de temps als Certàmens de la Diputació de València i també l’Internacional de València. També es va fer la compra de l’actual local social que va donar un impuls molt important a l’entitat. Pensa que el moment actual és esplèndid i anima a seguir treballant en equip per a que no decaiga.

Dionisio Garcia, va ser el primer president músic de l’entitat del 1999 al 2003.
Recorda entrar amb molta il·lusió un grup de músics, que van començar per pintar i arreglar l’Escola de Música. Van organitzar l’assistència al Certamen Nacional de Múrcia, al Certamen de la Diputació de València i al Certamen Internacional de València. Es van fer nous els trages dels músics i també es va organitzar el primer viatge internacional a Àustria fent una gira de concerts per Feldkirch i Insbruck. Del moment actual recorda de manera especial les victòries als Certàmens de la Diputació de València i de la Comunitat Valenciana als anys 2011 i 2014.

José Javier Carreres Montell és l’actual president de la Societat Musical des de l’any 2003. Recorda de manera especial tot el procés de la reforma del local on es va sentir en tot moment recolzat per l’Ajuntament. Signar el conveni de col·laboració per a quaranta anys va possibilitar l’aprovació del finançament i amb les ajudes de la Diputació de València i la Conselleria de Territori i Habitatge va ser possible remodelar el local després de que el declararen en roïna l’any 2005. També recorda el treball en equip que es va fer per part de tots els músics i que va possibilitar guanyar en els anys 2011 i 2014 els Certàmens de la Diputació de València i el de la Comunitat Valenciana tant en la Segona com en la Primera Secció respectivament. A més, fer activitats i jornades de formació junt a la Fundació Sanganxa i el Projecte del Concurs de Joves Intèrprets que va fer que més de 400 xiquets de tota Espanya, i de països com Portugal i Alemanya vingueren a participar al nostre poble. També hem fet Concerts amb grans solistes com David Pastor, David Alonso, Raúl Junquera, Raúl Garcia «Xocolate», Bernardo Silva, Astrid Crone, José Javier Viudes, Gemma Soler i amb Eric Miyashiro. Per últim, finalitzar les obres d’acondicionament acústic del local que ens permeten gaudir de totes les seues possibilitats des de l’estiu del passat any 2021.