Presentació Centenari

El dijous 16 de desembre de 2021, al saló de plens de l’Ajuntament de La Llosa de Ranes es van presentar els actes de celebració del Centenari de la Societat Musical de La Llosa de Ranes. L’acte va estar presidit per l’Alcalde la població N’Evarist Aznar Teruel i el president de l’entitat José Javier Carreres Montell. Al mateix van assistir els regidors de l’Ajuntament, representants de les diferents associacions locals, membres de la junta directiva i músics de la formació.

En primer lloc l’Alcalde va presentar l’acte destacant el fet històric de la celebració centenària de la Stat Musical, ambaixadora de la població i amb un gran arrel als habitants del poble ja que a totes les famílies hi ha o ha hagut un membre que ha estat vinculat a l’associació.

A continuació, el president va fer la presentació del logotip del Centenari, dissenyat per En Ricard Huerta Ramón, natural de La Llosa de Ranes. Ricard es Catedràtic de la Universitat de València i professor de Didàctica de l’Expressió Plàstica dins del Departament de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal. Membre de l’Institut Universitario de Creativitat i Innovacions Educatives. Director d’EARI Educació Artística Revista d’Investigació i coordinador del Grup CREARI d’Investigació en Pedagogies Culturals (GIUV2013-103). Ha sigut invitat en centres de França, Regne Unit, Italia, Brasil, Argentina, Cuba, Uruguai, Perú, Colombia i Chile, així com a les universitats de Girona, Lleida, Complutense de Madrid, Saragossa i Santiago de Compostela. Activista LGTB desde el Col·lectiu Lambda i fundador junt a Germán Navaro de Museari Museu de l’Imaginari (www.museari.com), un museu online per la defensa dels drets humans i la diversitat sexual. Como artista visual elabora discursos gràfics amb temàtiques molt impregnades per la tipografia i les cal·ligrafies, propostes a las que incorpora fotografia, dibuix, gravat i video. Els seus projectes: Mujeres Maestras, Poéticas del Alfabeto Urbano y HomoAlphabet estan presents a sales, museus i galeries a nivell internacional. Professor Superior de Clarinet pel Conservatori Superior de Música de València. S’inicià amb aquest instrument a la nostra Societat Musical de la mà del mestre En Vicent Tortosa Terol a qui recorda amb gran estima.

Tal com explica l’autor : “Es tracta d’una proposta gràfica plantejada des del grafisme personal, que està molt valorat en el conjunt del meu treball. He incidit en el joc amb els requadres, ja que el text és molt llarg. Es tracta de tres requadres. El tres és el joc gràfic amb les tres xifres del número 100, de manera que he fet un joc de combinacions amb el 1 0 0 i tres requadres i s’ha integrat part del logotip de la Stat Musical que vaig dissenyar a principis dels anys 90”

A l’acte es va projectar una salutació del mateix Ricard, qui no va poder estar present per motius laborals, on mostrava el seu agraïment i satisfacció per col·laborar amb el centenari la banda del seu poble i animava a gaudir dels actes i a seguir treballant per la mateixa.

En referència als actes, el president va detallar els següents:

 • Febrer: Cicle de Conferències. Dissabtes.
 • Març: Presentació de la nova Bandera de la Stat Musical.
 • Abril: Concert de Música Sacra i Concert del Centenari (09/04/2022)
  Exposició «Les dones compositores»
 • Maig: Festival Comarcal de La Costera:

Dissabte 7/05/2022.
1.- A.M. CANALENSE.
2.- U.M. “Santa Cecília” de BARXETA.

Dissabte 14/05/2022
1.- S.M. SELLENT.
2.- S.M. “LA PRIMITIVA SETABENSE” XÀTIVA

Dissabte 21/05/2022
1.- S.U.M. L’ALCÚDIA DE CRESPINS.
2.- U.M. “SAN DIEGO” LLOC NOU D’EN FENOLLET.

Diumenge 22/05/2022 12h.
Concert al Palau de les Arts

Dissabte 28/05/2022
1.- UNIÓ PROTECTORA MUSICAL DE VALLADA.
2.- S.M. LA LIRA FONTIGUERENSE. LA FONT DE LA FIGUERA.

 • Juny: Festival Bandes Juvenils i Festival Comarcal de La Costera:

Dissabte 4/06/2022. Festival de Bandes Juvenil a les 19h a l’Auditori Mestre Vicent Tortosa.
UNIÓ MUSICAL “SANTA CECÍLIA” DE CANALS.
C.I.U.M. GENOVENSE, EL GENOVÉS.

Dissabte 11/06/2022. Festival de Bandes Juvenil a les 19h a l’Auditori Mestre Vicent Tortosa.
SOCIETAT ARTÍSTICO MUSICAL “LA NOVA DE XÀTIVA”
SOCIETAT MUSICAL “LA PRIMITIVA SETABENSE” XÀTIVA.

Dissabte 18/06/2022. Festival de Bandes Juvenil a les 19h a l’Auditori Mestre Vicent Tortosa.
ASSOCIACIÓ MUSICAL CANALENSE, CANALS.
SOCIETAT MUSICAL DE LA LLOSA DE RANES.

Dissabte 25/06/2022
1.- U.M. “SANTA CECÍLIA” DE CANALS.

 • Juliol:
 • Recital guanyadors del Concurs.
 • Intercanvi amb Mota del Cuervo.
 • II Curs Direcció de Banda “La Costera”
 • Agost: Festes Llosa. Actes i Concert.
 • Setembre: Festival Comarcal de La Costera.

Dissabte 10/09/2022
1.- S.M. DE NOVETLÈ.
2.- U.M. DE ROTGLÀ I CORBERÀ.

Dissabte 17/09/2022
1.- U.M. MONTESA.
2.- U.M. VALLADINA. VALLADA.

Dissabte 24/09/2022
1.- S.M. ”LA CONSTANCIA” DE MOIXENT.
2.- U.M. LLANERA DE RANES.

 • Octubre: Festival Comarcal de La Costera.

Dissabte 1/10/2022
1.- S.A.M. “LA NOVA” DE XÀTIVA.
2.- C.I.U.M. GENOVESE. EL GENOVÉS.

Dissabte 8/10/2022
1 SOCIETAT MUSICAL DE LA LLOSA DE RANES.

Diumenge 9/10/2022 Passacarrer del 9 d’Octubre.

 • Novembre: Sta Cecilia.

Diumenge 20/11/2022 Recollida nous Músics i Missa de Sta Cecília.
Dissabte 26/11/2022 Concert de Sta Cecília. CARMINA BURANA amb el Cor de la Rectoria de Ràfol d’Almunia.

 • Desembre:

Diumenge 18/12/2022. Concert de Nadal.

 • Febrer 2023:

Dissabte 18/02/2023 Presentació del llibre de la Historia de la Stat Musical de la Llosa de Ranes. Salva Astruells.

A més dels actes programats s’ha deixat oberta la possibilitat d’afegir més conferències, trobades de músics, concerts i algun dinar o sopar de germanor on ens puguem retrobar antics músics, socis, directius…

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: