Una festa de Santa Cecília “especial”

Si recordeu el dia 15 de març de l’any 2020 el govern espanyol va prendre una decisió sense precedents. Com a conseqüència de la Covid-19 va decretar l’estat d’alarma i el confinament de tota la població. Totes les activitats no essencials quedaren paralitzades i per suposat l’activitat de la banda i la de l’escola de música tal com les hem conegut tota la vida. Tot i això, des de casa vam seguir fent la nostra música i amb format vídeo la vam fer arribar a través de les xarxes socials a tota la gent. També vam descobrir una nova forma d’ensenyar música als nostres educands i a través de les plataformes digitals aconseguirem donar una magnífica resposta educativa. A l’estiu va millorar un poc la situació i vam fer dos actes; un passa-carrer al mes de juliol i un concert a l’aire lliure al poliesportiu al mes d’octubre. Quan ja començàvem a preparar la festa de Santa Cecília, amb les fotos dels nous músics, els trages, el programa i els assajos… Una nova onada del virus ens va fer novament aturar l’activitat i no ens va permetre celebrar la nostra festa.

Un any més tard, amb el gran avanç científic que ens ha permés a la població major de 12 anys estar ja vacunats amb dues dosis, vegem amb optimisme el final d’aquest malson i tenim la possibilitat de gaudir de la nostra festa.

La festa de Santa Cecília, baix el meu punt de vista, és importantíssima en una associació sense ànim de lucre com la nostra per dos motius. En primer lloc perquè es un moment en el que els músics compartim moments de convivència, germanor, festa… Normalment quan preparem un concert, quan estem oferint-lo al públic, quan estem tocant en unes festes estem concentrats i amb la tensió de que la nostra actuació siga perfecta i que el públic gaudisca de la mateixa. Durant la festa de Santa Cecília estem en un ambient més relaxat perquè nosaltres som els protagonistes i es pot vorer la grandesa d’una societat musical on companys de diferents edats comparteixen moments assajant, jugant al pàdel, al futbet, fent «zumba», ballant, parlant… En segon i últim lloc pense que es un moment il·lusionant perquè les noves generacions de músics s’incorporen a la banda amb molta il·lusió i energia positiva. També es el moment en el que recollim el fruit del bon treball realitzat per les famílies i per la nostra Escola de Música que permet que els nous músics després de molts anys de formació aconseguisquen la primera meta d’incorporar-se a la banda. I sobretot és el moment en el que com a entitat s’està produint el relleu generacional que garanteix que la Societat Musical perdure en el temps com ho està fent la nostra. Vull felicitar a Izan, Josep, Sergi, Daniela, Júlia, Benjamin i Guillem (Generació del 2020) i a Saül, Diego, Carla, Marc, Joel, Ayelén i Candela (Generació del 2021) i les seues famílies per la seua incorporació a la nostra banda. Heu aconseguit una meta molt important que es formar part de la nostra formació, però en queda un altra no menys important, continuar la vostra formació i preparació per a gaudir cada dia de la música i arribar a ser una part activa i important de la banda durant molts anys. Vos anime a continuar sempre amb eixa energia, força i il·lusió que ara transmeteu.

Tot i les dificultats i els canvis que ha provocat la pandèmia en tots nosaltres, que sobretot ha fet que vegem les coses d’una altra manera, hem d’estar molt satisfets perquè entre tots hem aconseguit que la nostra Societat Musical continue la seua activitat i la mateixa ens ha afectat mínimament. Poc a poc hem anat recuperant la nostra activitat amb la il·lusió de gaudir preparat i fent bona música. El proper any tenim un gran repte per davant. Som la generació del Centenari, i ja que la pandèmia no ens ha deixat poder-lo celebrar en l’any 2021, tenim la gran oportunitat de fer-ho durant el 2022. Estem preparant un any ple d’activitats en el que esperem participeu i gaudiu de cadascuna d’elles.

Per finalitzar, sols em queda d’una banda felicitar a Miquel pel magnífic treball que ha fet preparant el concert de fagot de Weber que ens interpretarà el proper dissabte 27 de novembre i d’altra agrair-vos a tots la vostra aportació que feu diàriament per contribuir a que la Societat Musical seguisca funcionant cada dia i perdurant en el temps.

Una abraçada i molt bona festa de Santa Cecília!   

JOSE JAVIER CARRERES MONTELL

President