Salvador Astruells Moreno realizarà el llibre de la nostra història

Salvador Astruells Moreno


SERÀ L’ENCARREGAT DE REALITZAR
EL LLIBRE DE LA HISTÒRIA
DE LA SOCIETAT MUSICAL DE
LA LLOSA DE RANES

Natural d’Albalat de la Ribera, Salvador Astruells, va iniciar els seus estudis musicals a la Societat Ateneo Musical i Cultural del seu poble i va finalizar el Grau Superior de Trompa al Conservatori Superior de Música de València l’any 1996.

Es titulat d’Especialització Professional Universitària en Etnomusicologia i Màster en Estètica i Creativitat Musical per la Universitat de València. A l’any 2003 va obtindre el grau de Doctor en la Univeritat de València amb la tesis “La Banda Municipal de València i la seua aportació a la historia de la música valenciana” publicada per l’Ajuntament de València amb motiu del Centenari de la Banda Municipal. Aquest treball, qualificat amb Excel·lent Cum Laude pel tribunal, va ser el primer relacionat amb les bandes de música, obrint la porta a molts altres que s’han escrit després
sobre les agrupacions musicals.

A l’any 2007 va obtindre la Llicenciatura de Història i Ciències de la Música per la Universitat de la Rioja. Es membre fundador d’ AVAMUS (Associació Valenciana de Musicologia). Ha escrit nombrosos articles sobre música en diferents revistes i ha oferit conferències, comunicacions i ponències a jornades i congressos relacionats amb les bandes de música. Actualment es profesor d’Ensenyança Secundaria en l’especialitat de Música.

El passat mes de desembre va presentar el seu últim llibre “Una banda i el seu poble. Més de 150 anys de cultura musical a Albalat de la Ribera”, treball que recull les primeres notícies que es tenen sobre una possible agrupació musical allá per l’any 1868.

Salvador Astruells Moreno ha estat escollit per la Societat Musical de La Llosa de Ranes per ser tot un referent en l’àmbit de la historiografía bandística, el qual estem segurs que farà un magnífic treball que plasme els fets més importants dels 100 anys d’història de l’agrupació musical.

Font. Música a la Llum i Nuestras Bandas de Música.

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: