Una jornada dedicada a la trompeta

El passat dissabte 19 d’octubre es va celebrar a La Llosa de Ranes una jornada dedicada a la trompeta dintre del projecte de la Fundació Sanganxa anomenat Trumpet Days. Així, amb la colaboració de l’Ajuntament i la Societat Musical de la població, aquest projecte que té com a principal objectiu la difusió i promoció d’aquest instrument de vent metall a través de cursos, conferències i concerts es va dur a terme en la localitat de la Costera. Quaranta alumnes, arribats de la nostra comunitat i d’altres veïnes,   van participar i van rebre els millors consells de grans trompetistes com: Raúl Junquera, trompeta solista de l’Orquestra de València, Raúl García “Chocolate” trompetista freelance, Ernesto Chulià, professor del Conservatori “José Iturbi” de València, Dani Mulet, professor del Conservatori “Josep Climent” d’Oliva,   Jaume Martínez i Teles Moreno, trompetes del Quintet de Metall Back to Brass. També amb ells van preparar diferents peces de conjunt que van ser interpretades al concert de cloenda de la vesprada.

Dita vesprada va començar amb una Masterclass del trompetista internacional Eric Miyashiro, artista Yamaha, el qual va explicar els aspectes més importants que baix el seu punt de vista ha de treballar un trompetista i va obrir un torn de paraula per a que els assistens preguntaren dubtes o li suggeriren temes per aportar el seu punt de vista.

«Primer concert d’ Eric Miyashiro a Espanya»

Més tard a les 20h es va celebrar a l’Auditori Mestre Vicent Tortosa el concert de cloenda on en primer lloc els alumnes van oferir diferents peces de conjunt treballades al llarg del dia. El concert va concloure amb l’actuació del trompetista Eric Miyashiro acompanyat de la Banda de la Societat Musical de La Llosa de Ranes dirigida per Rafael Grau Vilar, els quals oferiren magnífics moments de música a tot el públic que va omplir l’Auditori. Cal destacar la gran qualitat tècnica del trompetista i la gran virtuositat demostrada, la qual va deixar bocabadats als assistents. També fer menció a la banda de la Stat Musical de La Llosa de Ranes que va amb la seua gran sonoritat fer de complement perfecte de l’artista. El públic va acabar totalment entregat aplaudint durant més de 5 minuts i requerint a l’artista que eixira a saludar novament. En finalitzar el concert Eric Miyashiro va baixar de l’escenari i va atendre amablement a tots els assistens que s’apropaven a fer-se fotos o demanar-li que els signara un autògraf. Sense dubte, va ser un dia històric per a tots els assistents.

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: