Gràcies per la confiança i pels consells

Quan era menut sempre esperava aquestes dates amb gran impaciència, pensava que amb el transcurs del temps aquesta inquietud desapareixeria però, en canvi te n’adones que, quan eres músic, la festivitat de Santa Cecília sempre és especial.

Tot i tractar-se d’un escrit amb caràcter festiu, no vull deixar l’oportunitat d’expressar-vos el que significa per a mi la meua feina. Molts pensareu que sols engloba l’àmbit musical però realment, la major part del temps, es tracta de gestionar un grup humà, un grup de músics que formen aquesta magnífica banda.

En tot treball hi ha moments d’alegria i, sincerament, fer música amb els músics de La Llosa de Ranes és un plaer per a mi. Aquesta és la meua tercera Santa Cecília amb vosaltres i no es podeu imaginar com, poc a poc, m’haveu canviat la visió, fent-me vore les grans possibilitats de futur que pot arribar a tindre aquesta banda. Però, com quasi tot en la vida, per poder créixer, per poder fer activitats amb la banda que es queden per al record, per poder sentir-se encaramés orgullós de pertànyer a aquesta banda, cal estar molt units i amb més ganes que mai. Jo, sincerament, tinc tantes ganes que de vegades aquestes em traicionen, però després de reflexionar acabes veient que tot allò que t’has qüestionat són excessos d’il·lusions creats per la gran confiança que tinc en aquest grup de músics per poder construir pas a pas un futur il·lusionant. Aquest és el meu propòsit, el meu objectiu, que tractaré de dur endavant amb molt de treball i dedicació, i que veig possible amb el compromís de cadascun dels que ja formeu part de la banda i dels que encara no la formeu.

Els moments amargs, malauradament, també hi son presents de vegades, per exemple, quan un music decideix agafar-se un temps o deixar-se la banda de manera indefinida. Heu de saber que cada integrant de la banda té una responsabilitat musical més o menys determinant, però tots sou absolutament necessaris per al bon funcionament d’aquesta. Per altra banda, passarà el temps i, com és evident, arribarà un moment que ja no seré el vostre director, però allà on estiga, sempre recordaré un músic del que lamentablement ja no podem gaudir d’ell però, que en canvi sempre permaneixerà i serà un músic molt important d’aquesta societat musical. Personalment, vull agrair la confiança que va mostrar amb mi i tots aquells consells i xarrades musicals que em donava Ramón Tortosa i que jo tant apreciava. I aprofitant l’ocasió, m’agradaria anunciar que, la junta directiva, el president José Javier Carreres i jo, hem decidit dedicar-li com a homenatge el pròxim Concert Sacre que tindrà lloc el proper 7 d’abril del 2019 a l’auditori “Vicent Tortosa”.

Ja va sent normal que la societat, amb l’ajuda de l’ajuntament, organitze una gran varietat d’activitats musicals: concerts, cursos, jornades d’encontre, concurs de joves intèrprets, etc.; encara que puc afirmar que és un fet extraordinari per altres societats musicals i que hem d’aprendre a seguir valorant i aprofitar-ho de la millor manera possible. Per altra part, la banda treballa dia a dia per oferir,sempre la seua millor versió, amb molts actes, concerts, diferents programes, i de tots aquests, em quede amb dues bones obres que hem interpretat aquest any: “El Poema Sanférmico” i “El Bosque Mágico”, aquest últim interpretat com a oboè solista pel nostre company José Juan Pardo al concert de les festes patronals. Tot aquest ritme musical seria impossible sense apostar per la nostra base, és a dir, els nostres joves músics. La banda jove aquest any ha tornat a realitzar diferents concerts i dos intercanvis, un amb la banda jove de Manuel i l’altre amb la nostra societat amiga de Genovés. És important per a mi continuar per aquest camí i seguir millorant, perquè d’aquesta forma ens assegurarem un bon futur com a societat.

Albert Terol Revert, Alejandro Pitch Aznar, Anna Gallego Benavent, Cristian Moreno Gil, Ferran Císcar Huerta, Jose Miguel López Ríos, Patricia Hernández Fayos, Paula Argente Romero, Roberto Tortosa Sánchis, Roser Martí Such i Samuel Montell Guitart són els primers alumnes de l’escola que entraren a la banda jove al mateix moment que jo vaig ser nomenat director d’aquesta banda. En aquests dos anys, han canviat musical i personalment de manera positiva fins arribar ara mateix a ser els protagonistes principals de la banda jove, per això i per començar a formar part de la Banda Simfònica del poble, els felicite junt a les seues famílies. Ara cal seguir amb il·lusió per poder ser protagonistes també en un futur d’aquesta banda. Enhorabona!

Finalment, m’agradaria convidar-vos al concert extraordinari de Santa Cecília que tindrà lloc aquest dissabte 24 de novembre a les 19h a l’auditori municipal, i donar les gràcies a la gent del poble, als socis, familiars dels músics, músics, junta directiva, al president, a l’ajuntament i en general a tota la gent que fa que aquesta societat camine endavant amb seguretat, unió i il·lusió.

Tots junts formem la Societat Musical de la Llosa de Ranes!

BONA FESTIVITAT DE SANTA CECÍLIA.

Rafael Grau Vilar

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: