Aneu a celebrar la vostra Festa de Santa Cecília…

Escrit de Santa Cecília'16
evarist-aznar
Evarist Aznar Alcalde de la Llosa de Ranes

Qualsevol celebració, per gran o xicoteta que siga, que es porte  a terme en un municipi valencià té que anar acompanyada indefugiblement  de la música i dels musics. Les bandes de música són protagonistes dels millors  moments dels diferents i variats actes festers que es celebren al llarg i ample de les nostres terres valencianes. Formen part de la nostra cultura, de la nostra idiosincràsia valenciana, estan en la nostra genètica i fan possible que esta característica pròpia  del patrimoni cultural valencià siga l’admiració de tots.

A més a més, la activitat educativa i formativa de les societats musicals en els nostres pobles és una tasca que està contribuint a millorar la formació de moltes generacions de joves que passen tots els anys per les seues aules. Fent possible  que tingam unes generacions de joves  amb una  formació musical envejable, que en molts casos estan  nodrint de musics valencians a les millors orquestres de tot el món.

Sols són alguns arguments de pes, al respecte del valor fonamental de les societats musicals en tots els pobles valencians, però  podríem parlar-ne de molts més, del paper vertebrador de les societats musicals dins de les diverses i complexes societats locals, a més a més de ser potenciadores de lligams musico-culturals entre els diferents pobles de les nostres terres valencianes amb els intercanvis musicals, certàmens, etc.

 En La Llosa de Ranes,la Societat Musicals i tots els seus membres i tots els que han passat per la Banda o per les aules, han fet possible que tingam una gran Banda i una gran Societat Musical, una institució capdavantera en la cultura local i orgull de tot un poble, a més de ser un dels millors ambaixadors de La Llosa de Ranes, perquè a qualsevol lloc on es va, es dóna a conèixer el poble de la millor manera, deixant l’estendard ben alt.

Amb la Societat Musical i la col·laboració amb la Fundació Sanganxa el nostre poble creix de manera ferma en projectes culturals i educatius. Per segon any s’ha organitzat el 2n Concurs de Joves Intèrprets amb un èxit d’organització i de participació. S’ha posat en marxa el I Festival Back to Brass, s’han fet grans Concerts com la sarsuela de Las Leandras, actuacions de David pastor o David Alonso, etc. En definitiva estem duguent a terme una importantíssima activitat  musical i cultural al llarg de tot l’any.

 I ara, arriba el moment de la vostra festa, de gaudir de bons moments entre els musics, de compartir i fer germanor,  d’augmentar la Banda amb nous membres que s’incorporen amb gran il·lusió i als que vull donar l’enhorabona pel pas important d’entrar en la Banda, sumant-se a un gran projecte que comporta molt d’esforç i sacrifici per poder fer allò que millor sabeu fer, bona música per a tots.

Aneu a celebrar la vostra Festa de Santa Cecilia i és tot un privilegi poder participar i compartit molts bons moments amb tots vosaltres. Amb el millor dels desitjos per a tots en esta festa.

Molt Bona Festa de Santa Cecilia

Evarist Aznar Teruel

Alcalde de la Llosa de Ranes

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: