Consulta el programa del Concert de Festes ’16

A l’Auditori Municipal, i dins dels actes de les Festes Patronals 2016,  la Banda de la Societat Musical de la Llosa de Ranes els oferirà aquesta nit el tradicional CONCERT DE FESTES.

 

En aquesta ocasió comptarem amb dos grans veus valencianes, la soprano GEMMA SOLER i el tenor NÉSTER MARTORELL.

A les 22:00 s’iniciarà el passacarrer des del pont fins a l’auditori, on tindrà lloc el concert a partir de les 22:30.

concert de festees

     PROGRAMA DEL CONCERT

1ª Part

 

METAMORFOSI  

Richard Strauss i Leonard Bernstain / Arr. Hugo Chinesta i Paul Lavender

BRING HIM HOME (Los Miserables)

  1. M. Schönberg / Arr. Hugo Chinesta

 

I DREAMED A DREAM (Los Miserables)

  1. M. Schönberg / Arr. Hugo Chinesta

 

CHARLES CHAPLIN

Charles Chaplin / Arr. Marcel Peeters

 

THE MUSIC OF THE NIGHT (El Fantasma de la Ópera)

Andrew Lloyd Webber / Arr. Hugo Chinesta

 

THE PHANTOM (El Fantasma de la Ópera)

Andrew Lloyd Webber / Arr. Hugo Chinesta

 

 

2º Part

 

LA REVOLTOSA (Preludi)

Ruperto Chapí

 

CANCIÓN CANARIA (Las Leandras)

Francisco Alonso / Arr. Rafa Garcia Vidal

NO PUEDE SER (La Tabernera del Puerto)

Pablo Sorazábal / Arr. Hugo Chinesta

 

CORE’NGRATO (Canzone Napoletana)

Salvatore Cardillo / Arr. Hugo Chinesta

 

‘O SOLE MIO (Canzone Napoletana)

Eduardo di Capua / Arr. Hugo Chinesta

 

HIMNE A LA LLOSA DE RANES

Text: Antonio Díaz Tortajada / Música: Bernardo Adam Ferrero

HIMNE DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Text: Maximiliano Tous / Música: José Serrano

 

Veus: Néster Martorell i Gemma Soler

Banda de la Societat Musical de la Llosa de Ranes

Director: Rafael García Vidal

ANAGRAMA AUDITORI LA LLOSA

GEMMA SOLER

02 GEMA SOLER
GEMMA SOLER, soprano

Naix a Alcoi (Alacant) el 1991. Comença els seus estudis musicals en l’especialitat de piano de la mà de Juan Antonio Recuerda al conservatori de dansa i Música Juan Cantó d’Alcoi. Posteriorment comença els seus estudis en l’especialitat de cant al conservatori professional de música d’Ontinyent, de la mà de Ruth Revert Lledó, on finalitza els seus estudis de grau professional rebent el premi extraordinari fi de grau. Actualment cursa 4rt de grau superior al Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València amb la professora Charo Vallès i perfeccionant-se amb el baríton David Menéndez i el mestre Antonio Lemmo. Ha rebut classes de professors de la talla d’Ana Luisa Chova, Evghenia Dundekova, Robert Expert, Xavier Sabata, Husan Park, Lorenzo Petri, etc.

Ha interpretat els personatges de Rosalinde en l’òpera «Die Fledermaus» de J.STRAUSS, Bastienne en l’òpera «Bastian und Bastienne» de W.A. Mozart, Catherine en l’opereta «Le mariage aux lanternes» de J. Offenbach, Rosa a la sarsuela «el Rei que rabió» de R. Chapí, Lota en la sarsuela «La Cort del Faraó» V. Lleó, «la cantaora» en la sarsuela «La Verbena de la Paloma» de T. Bretón, Concha de la revista «Les Leandras» i Aurora de la sarsuela «la Parranda» de F. Alonso. Entre els seus futurs projectes està Susanna a «La Verbena de la Paloma» T. Bretón. També ha preparat els rols de Lauretta de «Gianni Schicchi» de G. Puccini, Michaela de «Carmen» de G. Bizet, Susana de «La Verbena de la Paloma» de T. Bretón i d’Ascensión de «La del manojo de rosas «de P. Sorozabal.
Ha guanyat el premi «Jove Promesa» en el Concurs Internacional de cant «Amics de La Música» d’Alcoi.
Com corista ha participat en les sarsueles «Bohemios», «Gigantes y cabezudos», «L’Últim Romàntic», «El Manojo de Rosas » i «La Verbena de la Paloma».

NÉSTER MARTORELL

nester
NÉSTER MARTORELL, tenor

Naix a Senyera el 1979. Actualment està perfeccionant la seva tècnica vocal amb el seu Mestre Francisco Valls. (Baix de l’òpera de Viena) i rep classes privades del baríton Carlos Álvarez.
Va començar el 2004 a estudiar cant al Conservatori de Carcaixent «Mestre Vert». Actualment estudia al Conservatori Superior de Música de València Joaquín Rodrigo.

Ha realitzat diversos cursos de cant amb diversos mestres, entre els quals destaquem el Curs d’Alt Perfeccionament de Plácido Domingo al Palau dels Arts Reina Sofia de València, on se li va seguir pel Mestre Plácido. Al Palau de les Arts també ha treballat amb el Mestre Omer Meir Wellber, Lorin Maazel i Zubin Mehta, a més ha cantat al costat d’importants cantants com Jorge de León, Marc Berti, Jonas Kaufmann, Gregory Kunde, Carlos Álvarez i Marcelo Álvarez.

El 2010 va debutar el paper de Nemorino a L’elisir d’amore a l’auditori de Carcaixent, sota la direcció del Mestre Lluís Roig.

El 2011 va debutar el paper de Canio en I Pagliacci al Teatre de Riba-Roja, sota la direcció del Mestre Rafael Sánchez.

El 2011 va debutar en el paper de Don José a Carmen al Teatre de l’Òpera de Milà, sota la direcció del Mestre Claudio Morbo.

El 2012 va debutar el paper de Mario Cavaradossi a Tosca al Teatre de l’Òpera de Milà, sota la direcció del Mestre Damiano Cerutti.

El 2012 va debutar el paper de Tamino a La flauta màgica al Teatre el Tag de Catarroja, sota la direcció del Mestre Ramón Ramírez.

El 2013 va debutar el paper de Calaf en Turandot al Teatre de l’Òpera de Milà, sota la direcció del Mestre Claudio Vadagnini.

El 2013 va debutar el paper de Manrico a l’Òpera Il Trovatore al Teatre Comunale de Lavis, sota la direcció del Mestre Claudio Vadagnini.

El 27 de Juny del 2014 va debutar al paper de Turiddu a Cavalleria Rusticana en una tourne per Itàlia, a Milano, Trento, Lavis, Bolzano i Monza sota la direcció del Mestre Claudio Vadagnini.
El 15 agost 2015 va debutar el paper d’Alfredo Germont a la Traviata, realitzada amb l’Orquestra de Palma de Mallorca amb el Mestre Sergio Alapont al festival de Santanyí.
Propers projectes: El rol Turiddu de Cavalleria Rusticana amb el Mestre Jorge Rubio a Madrid i Madama Butterfly amb el paper de Pinkerton per Austràlia.

NOTES AL PROGRAMA

1ª Part

 

La Societat Musical ens ha preparat una vetllada molt especial, un concert que de segur no ens deixarà a ningú indiferents, i en el que contarem amb les veus de Nester i Gema Arroyo, dues joves veus amb una solida tècnica i musicalitat amb la que estan realitzan una trajectòria professional més importants del moment. Per a l’ocasió la banda ha confeccionat un repertori líric-instrumental basat amb musicals, sarsueles i cançó napolitana tot barrejat amb diverses obres instrumentals, trobant en totes una clara influència vocal.

 

Iniciarem el concert amb el que hem denominat METAMORFOSI, una metamorfosi musical amb dos fragments de les obres Also Sprach Zarathustra del compositor alemany Richard Strauss i el Mambo de les Danses Simfòniques del West Side Story del mestre nord-america Leonard Bernstain.

 

Seguidament escoltarem dos obres del musical Los Miserables titulades BRING HIM HOME i I DREAMED A DREAM, a les veus de Néster Martorell i Gemma Soler. LES MISÉRABLES és un musical del francès Claude Michel Schönberg, i està ambientat en la novel·la homònima de Victor Hugo, sent estrenat al setembre de 1980 en el Palau dels Esports de París. Actualment Els Miserables continua recollint grans èxits per tot arreu, i és el quint espectacle de major permanència en cartell en la història de Broadway per darrere de El fantasma de la ópera, Chicago, Cats El rey león.

 

CHARLES CHAPLIN. El mestre Belga Marcel Peeters és un dels compositor més reconeguts a nivell internacional en el món bandístic, realitzant una gran tasca pedagògica amb arranjaments per a les nostres formacions de vents. Mostra d’aquest treball és aquest CHARLES CHAPLIN on realitza una recopilació d’alguns dels temes més coneguts de les pel·lícules d’aquest famós actor del cinema mut.

Per a finalitzar la segona part hem escollit una selecció del musical El Fantasma de l’Òpera del compositor Andrew Lloyd Webber amb arranjaments del mestre Hugo Chinesta titulats THE MUSIC OF THE NIGHT i THE PHANTOM novament amb la participació de les veus de Néster Martorell i Gemma Soler.

 

2ª Part

 

En aquesta segona part escoltarem una recopilació de algunes obres que reflecteixen l’esperit mediterrani musical, amb una llum i color pròpies de les nostres càlides terres.

L’any 1897  s’estrena al teatre Apolo de Madrid  LA REVOLTOSA, amb llibret de José López Silva i Carlos Fernandez Shaw amb música del mestre Ruperto Chapí. Aquesta  sarsuela en un acte es desenvolupa en un pati interior de Madrid i posseeix un ambient profundament castís. La Revoltosa ha esdevingut  una de les obres més interpretades i reconegudes de Chapí a reu del món, sent estrenada el 25 de novembre de 1897 al Teatre Apolo de Madrid.

«CANCIÓN CANARIA» és la denominació popular que rep aquest fragment de la revista musical «Las Leandras» del compositor Francisco Alonso i llibret d’Emilio González del Castillo i José Muñoz Román. Aquesta va ser estrenada al Teatre Pavón de Madrid el 12 de novembre de 1931, i entre el repertori de cançons, resulten especialment recordades «El Pichi» i «Los Nardos».

 

Seguirem amb una romança de la sarsuela «La Tabernera el Puerto» titulada «NO PUEDE SER«, amb música de Pablo Sorozábal i llibret de Federico Romero Sarachaga y Guillermo Fernández-Shaw Iturralde. Va estrenada el 6 d’abril de 1936 al Teatre Tivoli de Barcelona.

 

Continuarem amb dos obres que s’engloben dins del gènere musical conegut com Cançó Napolitana. En aquesta ocasió la Societat Musical ens interpretarà CORE’NGRATO del compositor italià Salvatore Cardillo i el duo ‘O SOLE MIO del també italià Eduardo di Capua, tots dos amb arranjaments de Hugo Chinesta amb les veus novament de Néster Martorell i Gemma Soler.

 

HIMNE A LA LLOSA DE RANES

 

HIMNE DE LA COMUNITAT VALENCIANA. El mestre Serrano va composar l’any 1909 el “Himno a la Exposición”, obra estrenada en l’Exposició Regional Valenciana, sent elegida com a himne regional al 1925. Serrano va ser un compositor molt prolífic amb un important catàleg d’obres, destacant la seua producció lírica amb composicions tan emblemàtiques com “La Canción del Olvido”, “La Dolorosa” o “Los Claveles”.    

 

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: