Rafael Garcia Vidal – (director)

Rafa garcia VidalNatural d’Alfarrasí, inicia els seus estudis musicals al si de la Banda Instructiva Musical.
És titulat superior en Clarinet i Direcció amb els professors José Rafael Pascual Vilaplana, Carlo Pirola, Felix Hauswrith i Jan Cober.
Ha actuat com a director invitat amb diferents formacions tant nacionals com estrangeres com el Cor de cambra Ephonia, AMCE Santa Cecilia de Elda, Lira Carcaixentina, Banda Sociale di Aldeno (Italia), Rundfunk-Blasorchester de Leipzig (Alemania), Ensemble de Percusión del Conservatorio Superior de Música Joaquin Rodrigo de Valencia, NEXEduet, Perku-Va, Orquestra del Conservatori Superior de Música Joaquin Rodrigo de Valencia, etc. A més a més ha estat director titular de la Unió Musical d’Aldaia, Societat Musical Banyeres de Mariola entre altres. Ha dirigit a solistes de la talla d’Astrid Crone, Jordi Navarro o Marisa Blanes. En 2014 ha sigut professor invitat en el curs de direcció de banda que organitza la Federació de Bandes del Trentino (Itàlia), on al mateix temps ha realitzat un concert amb la banda Rappresentativa delle Giudicarie.

En l’actualitat finalitza els estudis de Direcció d’Orquestra i Cor al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, és membre de l’orquestra de vents “Filharmonia”, i membre de la «Asociación Nacional de Directores de Banda». Director del grup instrumental SIMFONIES amb el que està realitzant una gira amb l’espectacle «Opera Collage; La història de Max» i director titular des de l’any 2011 de la «Unió Musical» de Muro i de la Societat Musical de La Llosa de Ranes des de l’any 2015.