Estem fets d’una “pasta” especial

jose javier
Jose Javier Carreres – President de la SM de la Llosa de Ranes

Amb l’arribada de la tardor, els músics tenim una data assenyalada al nostre calendari personal i musical; la festivitat de Santa Cecília. Rendim homenatge a la nostra patrona de la millor forma que sabem, fent música, però també compartint moments d’esplai amb els companys i familiars que durant tot l’any han viscut de prop el treball, dedicació i sacrifici que comporta ser músic.

El 2015 ha sigut un any molt intens. Al mes de gener realitzàrem un canvi en la direcció artística de la nostra banda de música. El mestre En Rafa García Vidal va ser escollit pel seu talent i també pel seu talant. En poc de temps ha confirmat les expectatives que vam dipositar en ell els membres de la comisisó encarregats de buscar al nou director i així ho heu vingut confirmat tots els músics.

Al mes d’abril participàrem al Concert del Dia de la Música Valenciana, tancant el festival a l’Auditori del Palau de les Arts com a banda guanyadora del Certamen de la Comunitat Valenciana de l’any 2014. També al mes d’abril participàrem en la mostra internacional de la Música Valenciana organitzada per l’Acadèmia de la Música Valenciana.

Al mes de juliol posàrem en marxa un gran projecte conjuntament amb l’Ajuntament de La Llosa de Ranes i amb Sanganxa Music Store, el I Concurs de Joves Intèrprets de La Llosa de Ranes. En la seua primera edició va ser tot un èxit en nombre de participants i d’organització, aspectes que ens han motivat a donar-li continuïtat al projecte. També al mes de juliol participàrem en el concert conmemoratiu del X Aniversari de Sanganxa on solistes com ara David Pastor, David Alonso, Raul Garrido, Vicent Berbegal i Forum Brass Quintet van ser majestuosament acompanyats per la nostra banda oferint conjuntament un històric concert. A meitat del mes de juliol realitzàrem la gravació de la sarsuela del mestre José Serrano Simeón “La venta de los gatos” corresponent al cd núm 32 de la campanya de Retrobem la nostra música.

Com es costum al mes d’agost, vam preparar el concert de festes 2015 i un any més l’auditori es va quedar menut per escoltar a la nostra banda acompanyar a la gran cantant Astrid Crone. Al mes de setembre i dins de la campanya d’intercanvis musicals que organitza la FSMCV vam realitzar dos festivals amb l’Agrupació Musical de Manuel. Unes setmanes més tard participàrem al Festival Comarcal de La Costera celebrat a Canals i ens queden els dos últims concerts per finalitzar aquest any maratonià: el concert de santa cecília 2015 i el concert de nadal.

Concerts, actes, festivals, concursos … vaja per davant el meu agraïment a tots els companys músics pel gran esforç i dedicació i a les seues famílies per la comprensió. El quefer diari de tots nosaltres està carregat d’obligacions; treball, escola, institut, conservatori, anglès, família, esport … i la banda. La veritat es que qualsevol jornada de tots nosaltres, explicada a una persona que no és músic, no es creu primer que la puguem dur endavant i després afirma que a ell li seria impossible dur-la a terme. Els músics estem fets d’una “pasta” especial i per això ho som i ens diferenciem de la resta. Perquè sempre estem buscant moments al dia per escoltar música o per traure el nostre instrument per fer música; una estona abans de dinar, entre una assignatura i altra mentre estudie o faig el deure, mentre la mare està acabant de fer el sopar… Eixe xicotet treball diari que ens fa millorar individualment és posat en comú quan anem als assajos. Tots crec que ens alegrem quan els dimecres a les 21’15h baixem a l’auditori i ens juntem per fer música i conjuminem esforços per anar interpretant cada dia millor les obres que ens proposa el mestre. Dissabte l’alegria encara és major, després de l’esmorzar, quan a les 11’15h a l’auditori ens trobem novament per assajar i tots aquells que estan fora per motius d’estudis, treball o dimecres no poden assistir, s’uneixen al grup per entre tots millorar cada dia la nostra interpretació. El que ens ha fet grans en els darreres anys ha sigut l’aportació individual que hem realitzat cadascú de nosaltres al col·lectiu, solament motius de molt de pes han impedit que algú de nosaltres no estiguera a un assaig, acte, concert… i hem avisat amb antelació. En la nostra mà està mantenir la mateixa línia o acomodar-se i donar un pas enrrere.  Amb el mestre estem planificant un any 2016 més tranquil en quant a activitat però amb projectes diferents i molt motivadors que necessitaran de la nostra aportació per gaudir i fer gaudir de la música al públic que vinga a escoltar-nos.

Vos anime a que continuem aportant cadascú el millor de nosaltres. Hem viscut meravellosos moments però estic segur que units, queden molts més per viure.

Per finalitzar, vull felicitar a Lucía Sanfèlix Delgado de Molina i a Cèsar Camarasa Castelló i per suposat a les seues famílies, pel gran treball realitzat en els darrers anys i per entrar a formar part de la banda de la Stat Musical. Els millors desitjos de que durant molt de temps contribuiu amb tots els companys a fer molta i molt bona música.

 

Un abraç i molt bona festa de Santa Cecília!

 

JOSE JAVIER CARRERES MONTELL

President

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: