La Diputació lliurarà en mà 910 instruments per a bandes, corals i grups de folklore valencians

Lliurament d’instruments de la campanya Retrobem

http://dmbblog.com/2014/11/01/la-diputacio-lliurara-en-ma-910-instruments-per-a-bandes-corals-i-grups-de-folklore-valencians/

El president provincial assisteix dimarts a la Pobla de Vallbona al primer dels actes comarcals de distribució que també se celebraran a València, Massamagrell, Requena, Alzira, Gandia, Paterna, Xàtiva i l’Olleria

La institució provincial destina 654.344 euros per a l’adquisició instrumental

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, presidirà el dimarts, 4 de novembre, a la Pobla de Vallbona, el primer dels nou actes comarcals organitzats pel Servei de Cultura de la institució provincial per a lliurar en 910 instruments musicals a 386 agrupacions musicals valencianes -283 bandes de música, 40 cors i 45 grups folclórics-.

El lliurament d’instruments musicals és un sistema de col·laboració, articulat per la Diputació de València, per optimitzar la despesa pública en benefici, en aquest cas, de les societats musicals. Per a la seva adquisició, la corporació ha destinat un total de 654.344 euros.

Així, la Diputació de València entrega, amb caràcter gratuït i finançament total, els instruments sol·licitats per les bandes de música, corals i grups de folklore federats en les preceptives agrupacions valencianes, Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Federació de cors de la Comunitat Valenciana (Fecocova) i Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.

Les bandes poden sol·licitar instruments fins a un import màxim de 2.000 euros mentre que les corals i els grups de folklore tenen el límit establert en 450 euros per a la seva demanda d’instrumental.

Després de l’acte inaugural de la Pobla de Vallbona, les següents cites musicals se celebraran a València (6 de novembre), Massamagrell (13 de novembre), Requena (18 de novembre), Alzira (21 de novembre), Gandia (25 de novembre ), Paterna (2 de desembre), Xàtiva (10 de desembre) i l’Olleria (16 de desembre).

97 tipus d’instruments per a 368 bandes

Les 283 bandes de música participants en el pla provincial rebran 799 instruments i han pogut triar entre una àmplia gamma, concretament 97 tipus diferents.

Les societats s’han decantat per la flauta, oboè, fagot, clarinet, saxo, trombó i bombardí, trompa, trompeta i fiscorn, violí, viola, violoncel i contrabaix i els vuit clàssics de la percussió, timbal, bombo, lira, xilòfon, plats, gong, caixa i bateria.

Teclats, pianos i triangles per a 40 corals

Un total de 40 corals van sol·licitar a la diputació tres tipus d’instruments, teclats, pianos i triangles. Hi ha quatre teclats opcionals la diferència rau en el nombre d’octaves i tecles, veus i notes polifòniques.

El piano facilitat per la Diputació és un piano digital de 88 tecles compensades amb resposta al tacte i es lliura amb el moble inclòs i el teclat amb tapa.

Set instruments a triar per 45 grups de folklore

Per primera vegada, les associacions i grups folklòrics també han optat al lliurament d’instruments. Un total de 45 grups van sol·licitar el programa i rebran 61 aparells. Aquestes agrupacions han triat entre els set instruments musicals estipulats en el programa – dolçaina”, tabalet”, redoblat”, llaüt, bandúrria, guitarra i guitarró” fins a un import total de 450 euros.

La “dolçaina” és un instrument de fusta de doble llengüeta amb forma cònica. El “tabalet” és un instrument de percussió similar a la caixa però amb la peculiaritat de ser de fusta i la tensió de la membrana s’obté mitjançant cordes. El “redoblat” és similar al tabalet però d’una mesura més gran. Realitza la funció de baix respecte al “tabalet”.

El llaüt és un instrument de corda polsada amb fons pla en el qual les cordes se situen en un pla paral·lel a la caixa al llarg d’un pal sortint. La bandurria és molt similar al llaüt però amb el pal més curt i el cos més arrodonit.

La guitarra potser sigua l’instrument més conegut de tots. El “guitarró” és un instrument musical de corda, puntejat en forma de guitarra però de dimensions menors.

www.dival.es

 

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: