Educació augmenta un 44,2% les ajudes per a conservatoris i escoles de música municipals

11/03/2012. La Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació destinarà aquest any 3,4 milions d’euros a les ajudes dirigides als conservatoris i centres autoritzats d’ensenyaments elementals i professionals dependents de corporacions locals i entitats privades sense ànim de lucre, «el que suposa que, tot i la crisi econòmica, la dotació s’incrementarà en un 44,24%, el que significa un milió d’euros més, respecte l’any anterior «, segons ha anunciat la consellera d’Educació, Formació i Ocupació, María José Català.

«Hem volgut donar-li un important impuls a aquests ajuts en incrementar el crèdit destinat a la mateixa en el pressupost de la Generalitat en 1.042.900 euros, de manera que l’import destinat serà de 3.400.140 euros, respecte del destinat l’any 2011 , que va ser de 2.357.240 euros «, ha dit.

Tal com ha subratllat, la Generalitat «és conscient de la importància de la música a la Comunitat Valenciana i de l’esforç econòmic que les corporacions locals i altres entitats privades estan realitzant per a oferir als ciutadans un ensenyament de la música de qualitat i el més pròxima possible al lloc de residència del ciutadà «.

A més, ha indicat que «en un intent d’una major racionalització i eficiència de la despesa, ia través d’alguns canvis en la baremació, s’ha buscat impulsar la col · laboració entre els diferents ajuntaments i entitats privades, ja sigui a través de mancomunar serveis o un altre tipus d’acords que permeten, amb un estalvi en la despesa, continuar impulsant el servei educatiu de l’ensenyament de la música «.

Racionalitzar els ensenyaments musicals

Per això, juntament amb aquest increment de la línia de subvenció, la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació, des de finals de l’any passat ha fet reunions amb la Federació de Municipis i Províncies, amb la participació de diferents ajuntaments, i amb els representants de la Plataforma de Centres de Música autoritzats (PLACEMA), «a fi d’estudiar i racionalitzar els ensenyaments musicals a la Comunitat Valenciana que respongui a criteris de racionalitat i eficiència en la despesa pública, que és una obligació de les administracions públiques».

Com a resposta a la demanda del sector educatiu, la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació ha introduït en aquesta ordre alguna variació en el sistema de baremació de les sol · licituds com és valorat l’esforç econòmic que realitzen els conservatoris o centres privats que tenen alumnes matriculats de altres localitats. En aquests casos, la puntuació s’incrementa d’acord amb el següent percentatge: del 5% al 10% d’alumnat d’altres localitats: 0,5 punts, del 10% al 20% d’alumnat d’altres localitats: 1 punt; més del 20 % d’alumnat d’altres localitats: 1,5 punts.

L’any 2011 van ser beneficiaris d’aquests ajuts un total de 62 centres, dels quals 31 són conservatoris municipals i 31 són centres privats autoritzats de música, que escolaritzen 9.396 alumnes. En total, 16 són de la província d’Alacant, 7 de la província de Castelló i 39 de la província de València.

Descarrega la nota de premsa

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: