2011, un any per a recordar.

2011, un any per a recordar.

 Escrit per al llibre de Festes…

L’any 2011 serà difícil d’oblidar per als músics, socis, mestre director i aficionats a la música del nostre poble. Just quan es complien noranta anys de la fundació de la Societat Musical, la Banda va participar en el XXXV Certamen Provincial de Bandes de Música de la Diputació de València aconseguint el Primer Premi i Menció d’Honor amb 356’5 punts. Músics i director després de mesos de treball intens vam poder gaudir  i saborejar una victòria que portàvem temps buscant i que pareixia que se’ns resistia. Ara fa vint-i-cinc anys de la primera participació de la Banda en un Certamen de Diputació (1986). En aquella ocasió, baix la batuta del mestre En Ferran Josep Miralles i Martínez, la Societat Musical actuava en el Palau de la Música per primera vegada aconseguint un Tercer Premi interpretant l’obra obligada Pinceladas Goyescas (José Moreno Gans)  i Déjanire (Camile Saint-Saëns) com a obra de lliure elecció. Després, han hagut nombroses participacions tant al Certamen de Diputació, al Certamen Internacional Ciutat de València, al Certamen de Cullera, al Certamen de Campo de Criptana i al Certamen de Requena amb segons i tercers premis aconseguits i, en el record, la participació de l’any 1991 en el Certamen de Diputació on la S.A.C. Unió Musical de Benetússer va aconseguir el Primer Premi per davant nostre en unes circumstàncies un tant estranyes.

Doncs enguany, que es compleixen vint anys, tambè d’aquesta participació (1991) en la que vinguérem molt desil·lusionats, la història sembla que ens ha tornat el que ens devia. Això sí, hem d’adonar-nos que la victoria no haguera sigut possible sense treball, esforç, sacrifici i dedicació. Hem de felicitar-nos del que hem aconseguit, gràcies al treball realitzat en la Banda pel nostre mestre director En Francisco José Sánchez Roca, però també del treball que han fet nombrosos presidents, directius, músics, socis, mestres de l’Escola de Música, educands, pares de músics, veïns i, per supost, l’Ajuntament. Res d’açò seria avui possible sense el treball de tantes i tantes persones que posaren en el seu dia i posen avui el seu grà d’arena perquè la Societat Musical siga una realitat.

Com en tots els èxits, ara cal saborejar-los, però s’ha de continuar endavant sense deixar de treballar: l’èxit d’avui no et garantitza el de demà. Gràcies a la victòria obtinguda se’ns presenta l’oportunitat de participar per primera vegada en el XXXIII Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana que es celebrarà el diumenge 23 d’octubre de 2011 al Palau de Les Arts de València a partir de les 10 hores. La nostra Banda participarà en tercer lloc com a guanyadora de la Segona Secció del Certamen de Diputació de la Província de València. Competirà amb l’Unió Musical de Soneja i amb la Stat Musical “L’Harmònica” de Cox, guanyadores del Certamen de Diputació de les Províncies de Castelló i d’Alacant, respectivament. Les tres bandes haurem d’interpretar com a peça obligada “El Orinoco Ilustrado” d’ Enrique Herrandis i el nostre mestre director ha decidit, conjuntament amb els músics, que presentem “Mutanza” de Jim Curnow, com a peça de lliure elecció.

Esperem que eixe dia es tornen a escoltar els aplaudiments i les veus d’ànim de la gent de La Llosa que tantes vegades ens han acompanyat i que tant d’ànim ens donen fora de casa en els moments importants. No podem garantitzar que guanyarem perquè no està a la nostra mà, però el que sí que anem a fer es  treballar tot el possible per no desaprofitar l’ocasió de fer un magnífic paper que servisca per a deixar el nom de la Societat Musical i el del poble en el millor lloc. Això sí, abans, gaudirem de les festes locals que sempre son motiu d’alegria i de retrobament amb gent d’esta gran familia que és la Societat Musical.

Molt bones festes!   

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: