EXPOSICIÓ: «LES NOSTRES COMPOSITORES». Les oblidades creadores de la música valenciana.

Museu Municipal La Casa del Pou. La Llosa de Ranes

Ahir dimecres 20 d’abril va concloure l’exposició itinerant que ha estat al nostre poble amb motiu del Centenari de la nostra Societat Musical. La mostra de la Generalitat Valenciana i que la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana cedeix i gestiona baix petició, ha estat al nostre poble durant les últimes dues setmanes. Amb il·lustracions de Carla Fuentes i text de Raquel Lacruz, s’han presentat una relació de compositores valencianes dels segles XIX i XX desconegudes per la societat en general i per bona part de l’àmbit musical valencià. El treball presentat fruit de la recerca en diferents arxius, intenta traure de l’oblit i del desconeixement general el treball de dones que van compondre obres de tot tipus, fent visible així una faceta en la que poc s’havia parlat d’elles. Les dones han sigut i són excel·lents intèrprets, professores i també compositores.

L’exposició va ser inaugurada el passat dia 7 d’abril a les 19h en presència de l’Alcalde de La Llosa de Ranes; N’Evarist Aznar, dels Regidors: Salvi Pardo i Gustavo Aznar, del President de la Stat Musical; José Javier Carreres qui va cedir la paraula a Maria Teresa Tomás Estrela, músic de la banda, professora superior de flauta, mestra de música d’educació musical i mare, perquè fóra ella qui inaugurara oficialment la mostra.

Si no vas poder visitar-la per qualsevol motiu, a continuació et presentem el llibre digital de l’exposició.

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: