Programa del Festival de Bandes Joves

Bandes Joves que participen en el Festival: la Primitiva Setabense de Xàtiva,  la CIUM de Genovés i la Societat Musical de la Llosa de Ranes.

L’Encontre tindrà lloc el proper diumenge 11 de novembre a les 17:00 h  a l’Auditori Municipal de la Llosa de Ranes.

Banda Jove de la S.M. la Primitiva Setabense de Xàtiva

Va ser creada a la dècada dels 70, sent el seu primer director en Josep Torrent i Masià.
L’objectiu principal d’aquesta agrupació, és la iniciació instrumental col·lectiva dels alumnes de vent i percussió de la nostra escola de música i completa la seua formació musical abans d’ingressar a formar part de la nostra banda simfònica.
La banda ha oferit nombrosos concerts en diferents Festivals de Bandes de la Comunitat Valenciana, a més té un programació anual amb diversos concerts com la “Campanya de Música al Carrer” que patrocina l’Excel·lentíssim Ajuntament de Xàtiva, concerts benefics, o el Festival de Nadal junt a la nostra escola de música.
La banda ha estat dirigida pel mestre en Paco Sánchez Roca, Juan Pablo Hellín Chaparro, Teodoro Aparicio Barberàn i Jordi Durà Martín.
En l’actualitat la Banda Jove està composada per uns 60 musics, i des de 2017 està dirigida per David Doménech Lluch.

PROGRAMA

MÚSICA I POBLE . . Ferrer Ferran

EL RACÓ DEL’OR . . Saül Gómez

PEACHERINE RAG . . Scott Joplin

Mestre-Director: David Doménech Lluch

Banda juvenil CIUM de Genovés

A finals de la dècada dels 80 la Cultural Instructiva Unió Musical de Genovés rep un gran impuls amb l’elecció d´Enrique Llopis Moscardó i la seua junta directiva i la contractació del nou director, En Francisco José Sánchez Roca, consolidant i donant gran importància a l’Escola de Música. Aquesta hauria de nodrir la banda juvenil que també dirigiria el mateix Sánchez Roca, vertebrant  d´eixa manera una línia d´aprenentatge en espiral per als músics més menuts. Durant la dècada dels 90 la banda juvenil va realitzar diversos concerts i intercanvis en diversos llocs de La Costera, La Vall D’Albaida, etc. En l’any 2000 canvia de director, sent el nou titular En Romuald Gassó.
En setembre de 2004 la banda juvenil passa a ser dirigida per En Juanjo Gallego i Montell dipositant en ell la Junta directiva tota la confiança per iniciar un nou projecte estable i per poder educar els futurs membres de la banda simfònica. Des de llavors s’han fet diversos festivals, intercanvis i concerts pedagògics per a diferents tipus de públic. Si bé cal destacar la participació en el Festival de Bandes de les festes del Crist de Genovés, en la seua XXa edició, on va ser convidada per la seua trajectòria als últims anys. Des de la seua fundació s’han fet intercanvis amb diferents bandes juvenils: Societat Musical de La Llosa de Ranes, Muro, SM Santa Cecília de Canals, A.M. Canalense, SUAM d´Ontinyent, SM d’Almenara, SM Primitiva Setabense, SM La Nova de Xàtiva, Unió Musical d´Almansa, etc. En l´any 2014 participa en el certamen de bandes juvenils de Beniarrés obtenint el tercer premi d’interpretació Ir el primer premi de la desfilada i enguany ha obtingut un primer premi a la secció segona del certamen de Bandes Juvenils «Memorial Francisco Fort» celebrat a Montcada.
Actualment la banda juvenil compta aproximadament amb 50 músics, amb un elevat tant per cent d’ells estudiant en l’escola de música i en el conservatori professional. La CIUM juvenil té un registre prou ampli d’estils musicals, el que fa que a banda de tindre una bona formació amb la música clàssica no es renuncie a la diversió en altres estils musicals menys acadèmics.

PROGRAMA

The Book of Magic – Xavier Zamorano Alós

The Witch and the Saint – Steven Reinecke

The Lord of the Rings – Johan de Meij/Paul Lavender

Mestre-Director: Juanjo Gallego Montell

Banda Jove de la Societat Musical de la LLosa de Ranes

La Banda Juvenil de la Societat Musical de la Llosa de Ranes naix a finals dels anys vuitanta amb el mestre director Ferran Josep Miralles i Martínez. La finalitat de la mateixa és que els músics menors de 20 anys puguen tenir elprotagonisme necessari per millorar el seu nivell individual interpretant papers principals que a la banda normalment assumeixen músics amb més experiència i preparació. D’altra banda, també té com a objectiu que els educands que estudien a l’Escola de Música “Miquel Esparza” tinguen la possibilitat de gaudir de la música de banda i adquirir la pràctica i experiència necessàries per al seu futur ingrés en la banda gran. En la seva curta trajectòria ha realitzat nombrosos concerts a la població i molts intercanvis amb les bandes juvenils de la SM “La Primitiva Setabense” de Xàtiva, SAM “La Nova” de Xàtiva, Associació Musical Canalense, UM “Santa Cecília” de Canals, CIUM Genovense, UM Llanera de Ranes, UPM de Vallada, la SM “La Primitiva Albaidense” d’Albaida, Unió Musical de la Pobla Llarga, l’Agrupació Musical “Santa Cecília” de Castalla, la Unió Musical d’Almansa o la Societat Unió Musical SantaCecília de Caudete i … Aquests actes han estat una meravellosa experiència per compartir moments de bona música i germanor que alhora han servit d’estímul i superació per als joves membres de l’agrupació. Actualment al seu capdavant es troba el mestre-directorRafa Grau Vilar.

PROGRAMA

NATHAN HALE TRILOGY (Poema Simfònic sobre un heroi estatunidenc) – JAMES CURNOW
I. Intrada
II. Intermezzo
III. Finale

CHORALIA (Coral per a Vents) – BERT APPERMONT

CARLOMAGNO (Poema Simfònic) – PERE SANZ

Mestre-director Rafa Grau Vilar

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: