Programa de l’Encontre de Bandes Joves a l’auditori municipal

La Societat Musical de la Llosa de Ranes organitza aquest encontre de Bandes Joves que tindrà lloc el dissabte 28 d’octubre a les 19:00, a l’Auditori.

En aquest encontre participaran la Banda Jove de la Societat Unió Musical Santa Cecília de Caudete i la Banda Jove de la Societat Musical de la Llosa de Ranes.

Aquest serà el programa que interpretaran:

1ª PART

La Banda Juvenil de la Societat Unió Musical «Santa Cecília» de Caudete inicia els seus primers passos en 1991, però és en l’any 1994 quan s’estableix de forma continuada. El seu director fundador va ser D. Vicente Puchol Calvo.
Aquesta banda està formada per nens i joves estudiants de música, en la seva gran majoria menors de 18 anys, i busca habituar l’alumne a tocar el seu instrument dins el conjunt bandístic. Durant els primers anys de la seva marxa, les actuacions es van centrar en audicions i concerts organitzats per l’escola de música en la nostra localitat. Posteriorment comencen les actuacions fora del nostre poble, i cal destacar la seva participació anual en els festivals de bandes de música de la comunitat de Castella – la Manxa, així com els concerts interpretats en el conservatori d’Almansa i la participació en els festivals de bandes juvenils de les localitats de l’Alcúdia, Alginet, Villena, Pozo Cañada, Beneixama, Paterna, Xest, Foios, Yecla, Almansa, etc. Cal destacar la seva participació en el Emusik 2016, una trobada europea de més de 10.000 joves músics celebrat a Sant Sebastià. Amb caràcter anual, s’organitza un festival de bandes juvenils en la nostra localitat. A més col·labora en nombrosos actes benèfics amb associacions locals com Asprona, Avanç o Acaluca.
Des de l’any 1995 al 1999 va estar sota la direcció musical de D. Juan Bautista Osorio Verdú. Posteriorment la va dirigir el seu fundador, Vicente Puchol Calvo. Des de l’any 2000 fins 2013 el seu director va ser D. Jorge A. Colom Muñoz. I des 2014 està sota la batuta de D. Juan Salvador Bañón Martínez


2ª PART

La Banda Juvenil de la Societat Musical de la Llosa de Ranes naix a finals dels anys vuitanta amb el mestre director Ferran Josep Miralles i Martínez. La finalitat de la mateixa és que els músics menors de 20 anys puguen tenir el protagonisme necessari per millorar el seu nivell individual interpretant papers principals que a la banda normalment assumeixen músics amb més experiència i preparació. D’altra banda, també té com a objectiu que els educands que estudien a l’Escola de Música “Miquel Esparza” tinguen la possibilitat de gaudir de la música de banda i adquirir la pràctica i experiència necessàries per al seu futur ingrés en la banda gran. En la seva curta trajectòria ha realitzat nombrosos concerts a la població i molts intercanvis amb les bandes juvenils de la SM La Primitiva Setabensede Xàtiva, SAM La Nova” de Xàtiva, Associació Musical Canalense, UM Santa Cecíliade Canals, CIUM Genovense, UM Llanera de Ranes, UPM de Vallada, la SM La Primitiva Albaidensed’Albaida, Unió Musical de la Pobla Llarga, l’Agrupació Musical Santa Cecíliade Castalla, la Unió Musical d’Almansa o la Societat Unió Musical Santa Cecília de Caudete i … Aquests actes han estat una meravellosa experiència per compartir moments de bona música i germanor que alhora han servit d’estímul i superació per als joves membres de l’agrupació. Actualment al seu capdavant es troba el mestre-director Rafa Grau Vilar.

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: