Els colors del metall es presenta a l’auditori

L’Ajuntament de La Llosa de Ranes, la Societat Musical de La Llosa de Ranes i la Fundació Sanganxa dins del seu acord de colaboració per a l’organització del II Concurs de Joves Intèrprets de la localitat que es celebrarà a finals de juny i principi del mes de juliol, han programat per al proper dissabte 9 d’abril a les 19’30h a l’Auditori Municipal “Mestre En Vicent Tortosa Terol” l’espectacle “Els Colors del Metall”.

Publicación1
amplia cartell

El concert serà a càrrec de la Valencia Brass Band by Inel. Aquesta agrupació musical dirigida pel seu mestre N’Enric Alborch Tarrasó, naix de la inquietud d’un grup de músics professionals per treballar en una formació d’alt nivell artístic per a difondre el repertori propi de les Brass Bands (Bandes de Metalls) que tanta acceptació tenen a la resta d’Europa i del món.

Les Brass Bands estables, fora dels conservatoris, són pràcticament inexistents al nostre territori regional i nacional, per això la Vbb by Inel vol fer-se un lloc al panorama musical del nostre país.

La formació està composada d’uns 30 músics professionals de diferents punts de la Comunitat Valenciana, de les especialitats de vent-metall i percussió.

Per al concert del proper dissabte han preparat per aquest concert  el següent programa: a la primera part interpretaran Second Suite in F Major de Gustav Holst (Arr. S. Herbert), Varations for brass band de R. Vaughan Williams i Métallon Fanfare escrita pel mestre J. Rafael Pascual Vilaplana per a aquesta formació. Ja a la segona part escoltarem la Fanfare for a the common man d’Aaron Copland (Arr. H. Snell), la Dansa VbbRitual del foc del mestre Manuel de Falla (Arr. A Street), l’Olympic Fanfare anf theme de John Williams (Arr. Foster & Dye), la Bohemian Rhapsody de Freddie Mercury (Arr. D. Barry) i la St Louis Blues March de W.C. Handy (Arr. P. Wright). A més, l’agrupació contarà amb la col·laboració del trompetista David Pastor,  professor en l’ Escola Superior d’Estudis Musicals Taller de Músics de Barcelona, director de la “Original Jazz Orquestra” del Taller de Músics i considerat un dels millors trompetes de Jazz i música moderna tant a nivell nacional com internacional.

Finalment destacar que l’entrada al concert serà gratuïta per als assistents i que el principal propòsit tant de l’Ajuntament, la Societat Musical, la Fundació Sanganxa i la Valencia Brass Band es promocionar i difondre la música i la cultura en general i més concretament en aquest espectacle la de metalls i percussió.

“Els Colors del Metall»

AUDITORI DE LA LLOSA DE RANES – DISSABTE 9 D’ABRIL DE 2016. 19:30 HORES

PROGRAMA

I PART

► SECOND SUITE in F Major fou escrita per Gustav Holst (1874 – 1934)  per a banda de música en 1911 després de l’èxit que tingué la seua 1a suite per a banda. Aquesta obra utilitza set cançons del folklore anglès de la regió de Hampshire des del “Greensleves” fins el “I’ll love my love”. Tot un clàssic de la música escrita per a vents i percussió.

Els 4 moviments que la formen són:

I – March

II – Song Without Words

III – Song of the Blacksmith

IV – Fantasia on the “Dargason”

 

► VARIATIONS FOR BRASS BAND es tracta d’una obra estructurada amb un tema i 11 variacions breus de diferents estils, on podem escoltar un vals, una polonesa, un coral, un canon, un arabesc i una fuga, entre d’altres. Va ser una de les últimes obres (1957) de l’autor britànic Ralph Vaughan Williams (1872 – 1958), un autor molt famós al seu país en la seua època i que finalment va ser convençut per a escriure aquesta obra original per a Brass Band per al Certamen Anual de Brass Bands que es celebra al Royal Albert Hall de Londres.

► MÉTALLON FANFARE és la primera obra escrita i dedicada a la nostra formació. Es tracta d’una Fanfàrria composada en 2015 pel mestre de Muro José Rafael Pascual-Vilaplana (1971). Va ser escrita per encàrrec de la Tenda Musical SANGANXA per a commemorar el seu 10 Aniversari. Una peça plena de força i lirisme.

 

II PART

► FANFARE FOR THE COMMON MAN va ser escrita per encàrrec del director d’orquestra Eugene Goossens, qui va voler iniciar els concerts de l’Orquestra Simfònica de Cincinnati amb fanfàrries escrites per diferents autors en homenatge als combatents aliats en la 2a Guerra Mundial, que aleshores estava produint-se. L’obra es va estrenar en 1942 i prompte es va convertir en una de les més famoses del famós autor americà Aaron Copland (1900 – 1990)

► DANSA RITUAL DEL FOC és una de les danses que pertanyen al Ballet “El Amor Brujo” de Manuel de Falla (1876 – 1946). Aquest ballet es va estrenar en 1915 i conta una història de bruixeria, amor i encanteris. És tracta d’una de les pàgines de la música espanyola més universal de tots els temps.

► OLYMPIC FANFARE and THEME va ser escrita en 1984 per als Jocs Olímpics de Los Ángeles. Es tracta d’una de les músiques més famoses que s’han escrit per a aquest esdeveniment mundial i que ja és tot un himne per als esportistes. A més va ser premiada amb un Premi Grammy a la millor peça instrumental. L’autor, el nord-americà John Williams (1932), un dels millors compositors per al cinema de tots els temps.

► BOHEMIAN RHAPSODY és un dels temes més cèlebres de la mítica banda britànica de rock “Queen”. Presenta una estructura peculiar, més propera a la Rapsòdia clàssica que a la típica música rock. Fou escrita pel seu cantant Freddie Mercury (1946 – 1991) en 1975 per a l’àlbum “A Night at the Opera” i ha sigut un dels temes més venuts com a senzill de tota la història de la música, amb 2.176.000 còpies. També va ser el primer tema per al que es va crear un “videoclip” tal i com el coneixem a hores d’ara.

► ST LOUIS BLUES MARCH és una cançó popular americana composta per W. C. Handy (1873 – 1958) en l’estil de blues i publicat al setembre de 1914. Segueix sent una part fonamental del repertori dels músics de jazz. També va ser una de les primeres cançons de blues que tingué èxit com a cançó pop. Hi ha famoses versions de nombrosos grans músics de tots els estils: Louis Armstrong, Bessie Smith, Count Basie, Glenn Miller, etc. Én tema “referent” per als músics de jazz.

Director: Enrique Alborch Tarrasó


 

programa de mà

DESCARREGA – Programa auditori de la Llosa de Ranes 09-04-2016


 

LOGO BRASS AFLa Valencia Brass Band by Inel naix de la inquietud d’un grup de músics professionals per treballar en una formació d’alt nivell artístic per a difondre el repertori propi de les Brass Bands (Bandes de Metalls) que tanta acceptació tenen a la resta d’Europa i del món.

Les Brass Bands estables, fora dels conservatoris, són pràcticament inexistents al nostre territori regional i nacional, per això la Vbb by Inel vol fer-se un lloc al panorama musical del nostre país.

La formació està composada d’uns 30 músics professionals de diferents punts de la Comunitat valenciana, de les especialitats de vent-metall i percussió dirigits per Enrique Alborch Tarrasó. La seua llavor cultural està pensada per a oferir un cicle anual estable de concerts, a més de participar a altres esdeveniments, com concerts per a escolars, festivals, intercanvis, cursos de direcció i interpretació, gravacions, etc.

El seu repertori contempla tot tipus de músiques, des de la literatura original per Brass band, fins les millors transcripcions de la música clàssica més coneguda, passant per les bandes sonores i tot tipus d’estils. Per això la nostra música va dirigida a tot tipus de públic.

La Vbb by Inel es va donar a conéixer al públic al “Concert de Presentació” realitzat el 31 de gener de 2015 al Teatre Echegaray d’Ontinyent amb un ple absolut. A partir d’ahí, actuacions a diverses localitats valencianes, entre les que cal destacar les actuacions a Alzira, dins de l’SBALZ organitzat per els Spanish Brass i al Palau de la Música de València, com a agrupació convidada del Certamen Internacional de Bandes.

En un futur el més proper possible, la nostra intenció és poder treballar amb tots els instruments originals de la plantilla de Brass Band a l’estil anglès i també la gravació d’un CD de música de compositors espanyols per a Brass Band.

La Valencia Brass Band by Inel conta amb el suport de l’empresa ontinyentina d’instal·lacions elèctriques INEL, amb la col·laboració de l’Agrupació Musical Ontinyent i de la tenda musical Sanganxa.

El nostre principal propòsit: Promocionar i difondre la música per a metalls i percussió en particular i la cultura i la música en general.


 

ENRIQUE ALBORCH TARRASÓ (Castelló de Rugat, València, 1976) va començar els estudis musicals a l’escola de música de la banda «Unió Musical Benicadell» de la seva localitat natal.

IMG-20150201-WA0030És titulat superior en l’especialitat de trompeta pel Conservatori Superior «Manuel Massotti Littel» de Múrcia i diplomat en direcció de banda per l’Escola De Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida, de la mà de José Rafael Pascual-Vilaplana. Ha realitzat, a més, estudis de direcció amb Jan Cober, Henrie Adams, Eugene Corporon, Enrique García Asensio, José m ª Cervera, César Alvarez, Josep R. Gil-Tàrrega i Rafael Sanz-Espert. I estudis d’harmonia, anàlisi i composició amb José V. Asensi, Ramon Garcia, Sixto Herrero, Bert Appermont i Gregory Fritze.

Ha sigut director titular de la «Unió Musical de La Pobla el Duc», «Ateneu  Musical de Cocentaina», «Agrupació Musical Ontinyent» i “SEM Santa Cecília de l’Olleria” amb les que ha enregistrat diversos CD i ha participat, amb destacades actuacions, en diferents certàmens. A més, habitualment és convidat per bandes d’Alacant i València a dirigir la seva pròpia música.

Com a compositor ha estat guardonat o finalista de diferents concursos de composició per a banda: a Bocairent, Sant Vicent del Raspeig, Monfort del Cid, Alcoi, L’Olleria, Crevillent, etc. I la seva música està enregistrada en CD per diferents bandes i bona part de les seues peces estan editades per Omnes Bands i GTE.

Actualment amplia els seus coneixements de direcció a l’Acadèmia Allegro de València amb Ferrer Ferran. És professor a diferents escoles de música i també professor interí de la xarxa de conservatoris de Conselleria. És director titular de la “Associació Unió Musical Bocairent» i de la «Valencia Brass Band» by Inel.

 

ANAGRAMA AUDITORI LA LLOSA

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: