Concert d’intercanvi a l’Auditori «Mestre Vicent Tortosa»

Concert d’intercanvi

intercanvis2014-800x335

Dissabte, 26 de juliol de 2014 a les 19:00 h. a l’Auditori Municipal “Mestre Vicent Tortosa”
CONCERT
Intercanvis musicals
Dins la campanya d’INTERCANVIS MUSICALS, la Banda de la Societat Musical de La Llosa de Ranes, rebrà a la Banda de la SOCIEDAD MUSICAL “NUEVA ARTÍSTICA” DE ANNA.

 


PROGRAMA

I PART

SOCIEDAD MUSICAL “ NUEVA ARTÍSTICA” DE ANNA

 

LOS BARBAS         pasodoble                                     FERRER FERRAN

WITH HEART AND VOICE                                          DAVID R. GILLINGHAM

PINOS DE ROMA                                                       OTTORINO RESPIGHI

I.- Los pinos de Villa Borghese

II.- Pinos cerca de una catacumba

III.- Los pinos del Gianicolo

IV.- Los pinos de la Via Apia

DIRECTOR: D. GERMÁN NOGUÉS SUEY

 

 

II PART

SOCIETAT MUSICAL DE LA LLOSA DE RANES

 

 

EL MOTETE Pas-doble                                      JOSÉ SERRANO SIMEÓN

SIMPHONIETTA Nº1                                        PHILLIP SPARKE

SAGUNTO Suite Sinfónica                                 BERNARDO ADAM FERRERO

I.- Ciudad Ibérica.

II.- Entrada de los Cartagineses.

III.- Anibal.

IV.- Defensa heróica y destrucción de Sagunto.

 

 

DIRECTOR: FRANCISCO JOSÉ SÁNCHEZ ROCA

 

El diumenge, 3 d’agost la nostra Banda tornarà la visita a Anna.


Banda convidada,
SOCIEDAD MUSICAL “NUEVA ARTÍSTICA” DE ANNA
banda anna

Palau 127 CIBM SOCIEDAD MUSICAL “NUEVA ARTÍSTICA” DE ANNA

L’activitat de la banda de música d’Anna és, per evidències documentals, anterior a la seva data fundacional en el primer quart del segle XX. Ja al Segle XIX existeixen referències del seu treball recollides en el Manuscrit de D. Vicente Rausell i en les actes municipals de l’Ajuntament d’Anna, on es cita la seva participació, en la inauguració del cementiri municipal, el 29 de maig de 1890, així com la seva intervenció en els espectacles liricos que aleshores organitzava La Societat Recreativa d’Anna.
Serà el 3 de novembre de 1920, quan un grup de persones encapçalades per D. Bautista Durá Soler, decideixi formalitzar l’activitat de la banda de música denominant-la «Societat filharmònica banda Nova Artística«, fent referència, en la mateixa denominació, a l’existència d’un altre grup de músics del que pretenen diferenciar-se.

El primer director de la banda va ser D. Adrián Peiró, home de gran afició musical que ja formava part d’aquella primitiva agrupació, i al qual van seguir al llarg de la dècada, D. Hermenegildo Lerma i D. Benito Caps. Al començament de 1930 i fins a 1939, assumeix el càrrec Vicente Miralles i després de la refundació produïda, com a conseqüència de la Guerra Civil, és nomenat director D. Germán Sanchis Morell al qual succeirà Vicente García Bou que romandrà al capdavant de la agrupació fins a l’any 1952. Posteriorment accedeixen al càrrec: Vicente Marín Sanz, D. Ferran J. Miralles i Martínez, Joaquín Romero, Manuel Mondejar i D. Germán Nogués Suey, actual director de la banda que presideix d . Rafael Camarena García.
En els últims deu anys, aquesta agrupació ha participat de forma regular en intercanvis amb altres bandes entre els quals citarem entre d’altres: Terol, Benidorm, Benejúzar, Genoves, Xàtiva, Navarrés, Font de la Figuera i Carlet. Ha ofert concerts extraordinaris entre els quals cal destacar el del Palau de la Música de València, el de música festera celebrat a Caudete l’estiu de 2012 i ha participat en diferents festivals de bandes a la comarca i fora d’ella.
Durant aquest temps, la banda i l’escola de música han crescut notablement en nombre de components i en el nivell acadèmic musical assolit pels seus membres. Als molts músics professionals que ha donat la banda cal sumar en l’actualitat a més d’un terç de la plantilla de la banda que amb una edat mitjana inferior a divuit anys continuen els seus estudis de grau mitjà en els diferents conservatoris de l’entorn després de passar per l’escola de música Mestre Marín, contribuint amb la seva formació a millorar el nivell artístic de la agrupació.
Una mica més de tres-cents socis donen suport, en l’actualitat, aquest projecte cultural que ha estat capaç de vertebrar tot un poble i que ha vist créixer al seu si un actiu grup de teatre, una colla de dolçainers i tabaleters i un grup de batukada amb a diferents agrupacions de músics que puntualment s’ajunten per oferir al poble músiques tan distants com el jazz i la música de cambra

Entre els molts guardons que acompanyen l’ampli historial de la banda destaquem:
Primer premi en el concurs de pasdobles a: Xàtiva 1930.
Primer premi en el concurs de pasdobles a: Ontinyent 1947 i 1948
Primer premi en el concurs de pasdobles a: Alcoi 1952 i 1964.
Primer premi en el concurs de pasdobles a: Biar, Ontinyent i Onil, any 1986.
Concurs Nacional de bandes RTVE-1989. Tercer premi
Certamen Provincial de València -1991. Primer premi.
Certamen Comunitat Valenciana-1991. Segon premi.
CIBM-València 1992. Tercer premi.
CIBM-València 1993. Segon premi.
CIBM-València 1998. Primer premi i Menció d’Honor.
CIBM-València 2013. Tercer premi.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s