Concert d’intercanvi a l’Auditori «Mestre Vicent Tortosa»

Concert d’intercanvi
Dissabte, 26 de juliol de 2014 a les 19:00 h. a l’Auditori Municipal “Mestre Vicent Tortosa”
CONCERT
Intercanvis musicals
Dins la campanya d’INTERCANVIS MUSICALS, la Banda de la Societat Musical de La Llosa de Ranes, rebrà a la Banda de la SOCIEDAD MUSICAL “NUEVA ARTÍSTICA” DE ANNA.
PROGRAMA
I PART
SOCIEDAD MUSICAL “ NUEVA ARTÍSTICA” DE ANNA
LOS BARBAS pasodoble FERRER FERRAN
WITH HEART AND VOICE DAVID R. GILLINGHAM
PINOS DE ROMA OTTORINO RESPIGHI
I.- Los pinos de Villa Borghese
II.- Pinos cerca de una catacumba
III.- Los pinos del Gianicolo
IV.- Los pinos de la Via Apia
DIRECTOR: D. GERMÁN NOGUÉS SUEY
II PART
SOCIETAT MUSICAL DE LA LLOSA DE RANES
EL MOTETE Pas-doble JOSÉ SERRANO SIMEÓN
SIMPHONIETTA Nº1 PHILLIP SPARKE
SAGUNTO Suite Sinfónica BERNARDO ADAM FERRERO
I.- Ciudad Ibérica.
II.- Entrada de los Cartagineses.
III.- Anibal.
IV.- Defensa heróica y destrucción de Sagunto.
DIRECTOR: FRANCISCO JOSÉ SÁNCHEZ ROCA
El diumenge, 3 d’agost la nostra Banda tornarà la visita a Anna.
L’activitat de la banda de música d’Anna és, per evidències documentals, anterior a la seva data fundacional en el primer quart del segle XX. Ja al Segle XIX existeixen referències del seu treball recollides en el Manuscrit de D. Vicente Rausell i en les actes municipals de l’Ajuntament d’Anna, on es cita la seva participació, en la inauguració del cementiri municipal, el 29 de maig de 1890, així com la seva intervenció en els espectacles liricos que aleshores organitzava La Societat Recreativa d’Anna.
Serà el 3 de novembre de 1920, quan un grup de persones encapçalades per D. Bautista Durá Soler, decideixi formalitzar l’activitat de la banda de música denominant-la «Societat filharmònica banda Nova Artística«, fent referència, en la mateixa denominació, a l’existència d’un altre grup de músics del que pretenen diferenciar-se.
El primer director de la banda va ser D. Adrián Peiró, home de gran afició musical que ja formava part d’aquella primitiva agrupació, i al qual van seguir al llarg de la dècada, D. Hermenegildo Lerma i D. Benito Caps. Al començament de 1930 i fins a 1939, assumeix el càrrec Vicente Miralles i després de la refundació produïda, com a conseqüència de la Guerra Civil, és nomenat director D. Germán Sanchis Morell al qual succeirà Vicente García Bou que romandrà al capdavant de la agrupació fins a l’any 1952. Posteriorment accedeixen al càrrec: Vicente Marín Sanz, D. Ferran J. Miralles i Martínez, Joaquín Romero, Manuel Mondejar i D. Germán Nogués Suey, actual director de la banda que presideix d . Rafael Camarena García.
En els últims deu anys, aquesta agrupació ha participat de forma regular en intercanvis amb altres bandes entre els quals citarem entre d’altres: Terol, Benidorm, Benejúzar, Genoves, Xàtiva, Navarrés, Font de la Figuera i Carlet. Ha ofert concerts extraordinaris entre els quals cal destacar el del Palau de la Música de València, el de música festera celebrat a Caudete l’estiu de 2012 i ha participat en diferents festivals de bandes a la comarca i fora d’ella.
Durant aquest temps, la banda i l’escola de música han crescut notablement en nombre de components i en el nivell acadèmic musical assolit pels seus membres. Als molts músics professionals que ha donat la banda cal sumar en l’actualitat a més d’un terç de la plantilla de la banda que amb una edat mitjana inferior a divuit anys continuen els seus estudis de grau mitjà en els diferents conservatoris de l’entorn després de passar per l’escola de música Mestre Marín, contribuint amb la seva formació a millorar el nivell artístic de la agrupació.
Una mica més de tres-cents socis donen suport, en l’actualitat, aquest projecte cultural que ha estat capaç de vertebrar tot un poble i que ha vist créixer al seu si un actiu grup de teatre, una colla de dolçainers i tabaleters i un grup de batukada amb a diferents agrupacions de músics que puntualment s’ajunten per oferir al poble músiques tan distants com el jazz i la música de cambra
Entre els molts guardons que acompanyen l’ampli historial de la banda destaquem:
Primer premi en el concurs de pasdobles a: Xàtiva 1930.
Primer premi en el concurs de pasdobles a: Ontinyent 1947 i 1948
Primer premi en el concurs de pasdobles a: Alcoi 1952 i 1964.
Primer premi en el concurs de pasdobles a: Biar, Ontinyent i Onil, any 1986.
Concurs Nacional de bandes RTVE-1989. Tercer premi
Certamen Provincial de València -1991. Primer premi.
Certamen Comunitat Valenciana-1991. Segon premi.
CIBM-València 1992. Tercer premi.
CIBM-València 1993. Segon premi.
CIBM-València 1998. Primer premi i Menció d’Honor.
CIBM-València 2013. Tercer premi.