La Diputació de València lliurarà a partir d’aquest divendres 859 instruments a 335 entitats musicals de la província

La Diputació de València lliurarà a partir d’aquest divendres 859 instruments a 335 entitats musicals de la província, distribuïdes en 287 bandes de música i 48 corals.

El programa, articulat des de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, té una partida de 680.000 euros per als exercicis 2011 i 2012 i es presenta com una intervenció directa en les ajudes a l’accés de mitjans materials, – instruments, en aquest cas -, per part d’entitats musicals.

Un total de 48 corals de 23 municipis de la província rebran 58 instruments de cor i 287 societats musicals de 217 pobles, més la ciutat de València, es repartiran 801 instruments

La corporació provincial dona, amb caràcter gratuït i finançament total, des de 2009 els instruments que sol · liciten les bandes de música pertanyents a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i corals de la Federació de Cors, fins a un import màxim de 2.000 euros per bandes i 450 euros, en cas de tractar-se d’una coral.

En concret, la corporació provincial destinarà 1,8 milions d’euros per ajudar a les societats musicals, bandes de música i orquestres juvenils a través dels seus diferents programes.

PRIMER ACTE DE LLIURAMENT A ALZIRA

El Gran Teatre d’Alzira serà aquest divendres l’escenari del primer acte d’aquest programa musical que també realitzarà actes comarcals a Canet d’En Berenguer, Riba-roja, Llutxent, Chiva, Alcàsser, La Llosa de Ranes i Real de Gandia. Les corals i bandes de música de la Ribera Alta rebran 97 instruments musicals.

A més del programa ‘Retrobem’, la Diputació ha atès les “necessitats urgents” que tenen les societats musicals de València, a causa de la situació crisi econòmica, amb el lliurament d’una subvenció extraordinària per les escoles de les bandes.

Així, 155 escoles van rebre per part del president de la Diputació xecs bancaris per un import total de 500.000 euros, que arribaran a milers d’alumnes i professors de les escoles de bandes adscrites a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, el president ha rebut una ajuda per a despeses de l’organització de 30.000 euros.

La província de València alberga en l’actualitat un total de 322 escoles de les 530 que hi ha a la Comunitat Valenciana. Amb aquesta subvenció extraordinària es va reforçar el compromís de la Diputació de millorar la formació musical a la província, tal com posa en relleu les quantitats destinades en els últims anys a les societats musicals que ascendeixen a més de 22 milions d’euros.

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: