Maurice André per sempre…

Maurice André ens va deixar ahir a les 23:45, a l’edat de 78 anys.

Per a molts dels trompetistes, va ser i seguirà sent una referència i una font d’inspiració.

 

Trompetista francès nascut a Ales (1933). Iniciat en la música gràcies al seu pare, va estudiar al Conservatori de París, tenint com a professor a Raymond Sabarich i obtenint el 1955 el primer premi en la Competició Internacional de Ginebra i de Munic. Ha adaptat per a trompeta 130 obres per a violí, oboè i altres instruments, entre elles el Concert per a Trompeta i Orquestra de Tartini, originalment escrit per a violí. Compositors com Boris Blacher, André Jolivet, Marcel Landowski, Jean Langlais o Henri Tomasi han compost peces per a ell i ha actuat en innombrables països de l’orbe. Considerat com el millor trompetista de música clàssica, en la dècada dels noranta es va crear un concurs de trompeta a París amb el seu nom. Maurice André, sinònim de trompeta a tot el món, és ja un nom de llegenda en aquest instrument.

http://www.maurice-andre.com/

 

 

 

 

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: