Adeu a En Vicent Tortosa

Va naixer a La Llosa de Ranes el 26 de Gener de 1929. Als tretze anys comença els seus estudis musicals amb el director de la Banda del poble D. Miguel Esparza. Dos anys després, este mestre li recomana que estudie al Conservatori Superior de Música de València on cursa l’especialitat de Trombó i Bombardí a més de Solfeig, Harmonia i Composició. En esta etapa va tenir com a mestres a D. Pedro Sosa i a D. Manuel Palau. Als 19 anys comença la seua activitat com a director de Banda en l’Associació Musical Polinyense (Polinyà del Xúquer), continua a Turis, Vilamarxant, Banyeres de Mariola, Manuel, La Llosa de Ranes, Canals i Genovés. En 1965 arriba a la nostra Banda quan esta contava solament amb 21 músics. Plé d’il·lusió i amb moltes ganes de treballar per la banda del seu poble va anar incrementant el nombre de músics i educands. Baix la seua direcció la banda participà en nombrosos Festivals i Certàmens on destaquen el Primer Premi aconseguit en Desfile en el Certamen de Xàtiva i el Segon Premi en Concert al mateix Certamen. Entres les nombroses peces que va composar destaquen els pas-dobles:  Primera Ilusión, La Armónica, La Escala i M.N.  i la marxa Adelante,  marxa que el mestre dedica a la Banda de la Societat Musical de La Llosa de Ranes en senyal d’ànim i motivació en els moments delicats de la mateixa.

En paraules seues “pense que el meu èxit va ser el treball i dedicació a la banda i el conèixer tots els instruments per poder ensenyar als meus alumnes”.

Gràcies a tots els músics en nom de la Societat per la masiva afluència i el magnífic homenatge que li ha rendit la banda de la Societat Musical de La Llosa de Ranes al seu mestre director honorífic. La resposta dels músics ha sigut extraordinària i s’ha vist que saben entendre quan hi ha un acte d’especial rellevància. Els músics i la Societat han donat testimoni de la seua grandea i gràcies també perquè per primera vegada la gent ha respectat la banda i no s’ha clavat pel mig. Ha deixat que anarem justament darrere del mestre i de la seua família.

ADEU

Ací vos deixem les imatges de l’ultim acte públic al que En Vicent Tortosa va acudir, i no va ser un altre que la inaguració de l’auditori de La Llosa de Ranes que porta el seu nom…

Inaguració de l’auditori “Vicente Tortosa Terol” de La Llosa de Ranes

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: