Actuació de la Banda amfitriona la CIUM Genovense, al XXVII Festival Comarcal

Banda Simfònica de la CIUM Genovense

Mestre-director, Juanjo Gallego Montell

XXVII Festival Comarcal Genovés 2011

Auditori Municipal de Genovés

CIUM Genovense – Pasdoble
A mi Madre – Roque Baños
 
 
CIUM Genovense – Obra de Concert
Blue Horizons – Franco Cesarini
 
 
BLUE HORIZONS
1.  Luminiscent Creatures (Criatures Luminiscents)
2.  Leviathan against Kraken (Leviatan contra Kraken)
3.  The Blue Whale (La Balena Blava)
Encara que l’estructura està ben diferenciada pels tres temps de la peça, esta s’interpreta sense pauses. L’obra tracta de la mar i de les seues criatures. Les criatures luminescents viuen a mil metres sota la mar, on esta té un aspecte tenebrós. Cóm si fos una gran taca de tinta, allà baix sols s’intueixen les coses, les criatures de l’abisme utilitzen aparells luminescents per atraure el poc menjar que per allí n’hi ha. Al segon temps l’autor descriu la lluita titànica entre dues criatures mitològiques, el Leviathan i el Kraken. I lluny de posicionar-se cap a qualsevol  d’estes deixa ben clar al seu discurs que no sap qui és la víctima i qui l’agressor. La peça acaba amb el seu tercer moviment referenciant la majestuosa Balena Blava, l’animal més gran que avui habita la Terra. Es tracta de la mare de tota l’obra, d’on ix tot el material temàtic que utilitza al llarg de la peça i que intenta fer-nos reflexionar sobre el que la humanitat li està fent a la mar i en especial a està espècie que està en perill d’extinció. El cap del subjecte de la melodia d’este temps està present en tota la peça, a modus de «leit motiv», per a donar-li sentit a una obra que utilitza tres llenguatges musical diferents.
Cal destacar que a l´últim temps el compositor utilitza cants reials de balena blava enregistrats en disc compacte, cóm va fer fa molts anys Ottorino Respighi als Pins de Roma amb la tecnologia que disposava.
 

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: