EL DIRECTOR

Director Stat Musical La Llosa de Ranes (421x640)

FRANCISCO JOSÉ SÁNCHEZ ROCA

Naix a Xàtiva, inicia els seus estudis musicals en la Societat Musical «La Primitiva Setabense». Estudia posteriorment als Conservatoris “Mestre Vert” de Carcaixent i al Conservatori Superior de Música de València l’especialitat de percussió obtenint el Premi Extraordinari fi de grau professional en aquesta especialitat.

Llicenciat en Històries i Ciències de la Música per l’Universitat de la Rioja i Diplomat en Magisteri en l’especialitat d’Educació Musical i Infantil.

En la seua formació va ser membre del grup “Percussions Quartet” i «Marímbula Percussió», grup pioner en l’estudi i en la investigació de les possibilitats tècnico-expressives de la família de la percussió en la dècada dels 80.

Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica «Ciudad de Granada», Orquestra “Henry Purcell», “Llanera Philharmonic Orchestra”, i “Capella d’Art Músic”.

        Ha realitzat una labor docent en diverses escoles de Música entre las que destaquen, el Conservatori Comarcal «Mestre Ponce» de Xella, «Joaquín Sellés» de Canals, «Miguel Esparza» de la Llosa de Ranes i Escola de Música «Primitiva Setabense». Ha sigut professor en els «Cursos de Verano» de la Llosa de Ranes.

Ha impartit cursos de pedagogia musical aplicada al ritme i la percussió en Educació Infantil i Primària.

En la seua formació com a director ha tingut referents de treball a mestres de l’alçada de Ramón Ramírez Beneyto i Francesc Perales Ferre.

        En el camp de la Direcció de Banda la seua trajectòria està avalada en les següents Societats Musicals:

*          «Cultural Instructiva Musical Genovense» de Genovés, València (1.989 – 1.999 )

*          «Santa Cecilia de Bellreguard, València ( 1.993 – 1.995)

*          «La Rotovense Musical» de Rótova, València ( 1.998 – 2.000 )

*          «Associació Musical Canalense» de Canals, València ( 2.000 – 2.002).

*          «Unió Artística Musical d’Ontinyent” , València( 2.002 – 2006).

*          “ Societat Musical de la Llosa de Ranes” València (2.007 – )

Així mateix és subdirector des de 1990 de la Societat Musical «La Primitiva Setabense» de Xàtiva.

Entre els darrers premis aconseguits com a Director, cal destacar:

– 1r Premi en la Secció Primera del Certamen de la Diputació de València en l’any 2.003 (SUAM d’Ontinyent))

– 2n Premi en la Secció Primera del Certamen Internacional Ciutat de València en l’any 2.004 (SUAM d’Ontinyent)

– 1r Premi i Menció d’Honor Certamen de la Diputació de València en l’any 2.011 en la 2ª Secció (Societat Musical de la Llosa de Ranes)

– 1r Premi i Menció d’Honor Certamen de la Comunitat Valenciana 2.011 en la 2ª Secció (Societat Musical de la Llosa de Ranes)

– 1r Premi i Menció d’Honor Certamen de la Diputació de València en l’any 2.014 en la 1ª Secció (Societat Musical de la Llosa de Ranes)

– 1r Premi i Menció d’Honor Certamen de la Comunitat Valenciana en l’any 2.014 en la 1ª Secció (Societat Musical de la Llosa de Ranes)

En l’actualitat es professor especialista de Música en Educació Primària i des de l’any 2007 Director de “La Societat Musical de la Llosa de Ranes”.