Menció d´honor amb honor de menció

Normalment, quan arribava l´hora de rebre els premis d´un certamen, alguns ja estàvem en el McDonalds d´Alfafar per tal d’agafar creïlles acabades de fer. No es que no confiarem en les nostres possibilitats, la veritat es que estàvem acostumats a no guanyar mai res. Ja havíem perdut la fe en els tribunals i ens donava ja tot un poc igual. El que no ens donava igual era l ´assistència als assaigs, doncs complíem la majoria en més d´un noranta per cent dels compromisos. De l’època que parle la majoria ni se’n recorda, altres no hi eren i molts d’aquells ja no estan. Però no per això ha caigut en l’oblid. El mateix Paco Sánchez Roca, en l’entrevista que li va fer Levante.tv, va honrar ,amb la seua menció, a tots els d´aquell projecte i del qual ell també va formar part. Potser han sigut molts els condicionats que han dut, a la banda de la Llosa en esta ocasió, a la consecució del premi i no vaig a analitzar-los.

Però si que és assenyalable la determinació del director en este cas. No es pot fer res si no n´hi ha la voluntat de fer-ho i en este particular el que porta el «palet» té massa clar el que s´ha de fer. En La Llosa de Ranes tenim una certa tendència a les modes, com en tots els pobles clar. Amb la diferència que les coses es viuen amb més intensitat que a altres poblacions de la mateixa comarca. De segur que la «música» va a crear ara tendència i s’haurà d’anar amb compte de cóm es fan les coses a nivell institucional. L´escola de música ha de ser sempre la pedra angular de qualsevol societat musical, i és ara quan n’hi ha que cuidar les formes i els fets, i sobre tot el pla de viabilitat en un futur a curt i mitjà termini.

Les noticies culturals tenen un efecte «llimonà» més pronunciat i per això es important guardar els màxims documents possibles. Sé que això està en bones mans. Jo per la meua part tinc una gran alegria per la menció d’honor. Pels amics que tinc en la banda, pel director, pel president i per la Societat Musical de La Llosa de Ranes. Les circumstàncies de la vida de les bandes han volgut que jo estiga a la part de fora, però ho he viscut amb intensitat i amb la convicció de que ningú em por furtar l’orgull que sent per la societat musical que m’ha vist néixer com a músic.

4 comentarios

 • Moltes gràcies per deixar-nos aquest article d’opinió i reflexió, la qual cosa t’honra com amic i músic de La Llosa de Ranes

 • T’ho he dit aquest matí, però m’apeteix tornar-ho a dir.
  M’han sortit les llagrimetes en llegir el teu article. De fons l’Adagio de Barber per a veus, transformat en un Agnus Dei, ja et dic, el clímax «pamorir-se».
  Les teves paraules reflecteixen el sentir de més músics, i no el de molts, perquè sabem qui són. Per descomptat em remet a l’època que esmentaves, el de la canalla que es menjava els papers durant tot el dia, tots els dies, i després tenien tres nits per setmana ressopó de les mateixes. Aquesta canalla que com tu bé dius, il.lusionada pel treball i l’esforç, però que en arribar, ja no el moment gran de la interpretació, sinó el de la deliberació, patia una apagada emocional. Tantes vegades.Tantes… Gràcies per el teu article, de veritat que m’ha encantat i m’ha emocionat. Sàpigues que la menció és tant teua com meua.
  Un amic.

 • Gràcies a tu Francisco, per fer-me este lloquet i deixar que el que pense ho puga llegir més gent. Tu saps més que ningú què porta el guisao i sé que les teues paraules son sinceres. Alguns cóm tu i com altres de la banda s´han criat en la falta de moltes coses, però mai han mancat ni les ganes ni el compromís.
  Enhorabona de nou i gràcies infinites per tindre un raconet per a mi.

 • Simplement, un plaer. L’article un èxit. Ha agradat. Supose que a tots no, sols faltava això.
  Gràcies a tú.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s