Tirant lo Blanc d’Òscar Senén. Obra Obligada 2ª secció Certamen Diputació de Valencia

Tirant lo Blanc – Òscar Senén

Obra Obligada 2ª secció Certamen Diputació de Valencia

Obra inspirada en Tirant lo Blanc, escrita per Joanot Martorell i publicada el 1490, és la gran novel·la valenciana de tots els temps. Es tracta d’una novel·la cavalleresca que narra les aventures de Tirant, el seu protagonista.

Al box podeu escoltar aquesta obra

Gravació del passat diumenge 30 de gener, on va ser estrenada per la banda municipal de Castelló

El primer moviment conta com Tirant emprèn el seu viatge cavalcant cap a Anglaterra per participar en les festes i tornejos de les noces del príncep. A meitat de camí es troba amb el comte de Varoic convertit en ermità que li dóna tota una sèrie de consells i un llibre sobre l’ordre de cavalleria. En arribar al castell d’Anglaterra, Tirant és nomenat cavaller i venç tots els millors cavallers europeus.

El segon moviment explica la història d’amor entre Tirant i Carmesina, filla de l’Emperador de Constantinoble, i descriu l’enamorament, una sèrie de galanteigs i les escenes eròtiques a la cort.

L’últim moviment, el més èpic de l’obra, conta el viatge de Tirant a Constantinoble per salvar l’Imperi Grec que es trobava assetjat pels turcs. Tirant venç les diferents batalles, es casa amb Carmesina, és nomenat emperador de l’Imperi Romà d’Orient i reconquereix tot l’imperi.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s