«Notícies» – La JOGV, unitat artística dependent de l’Institut Valencià de la Música (IVM), convoca audicions per renovar 22 places

La Jove Orquestra de la Generalitat (JOGV), unitat artística dependent de l’Institut Valencià de la Música (IVM), obre avui el termini d’inscripció per participar en les audicions que se celebraran el març per tal de renovar un total de 22 places.

Les vacants que es cobriran després de les audicions són les següents: trompeta (3), arpa (1), violí (12), viola (2), violoncel (2) i contrabaix (2).

Els aspirants hauran de presentar les sol • licituds (accedir al model de sol licitud) fins al 15 de febrer a través del registre de l ‘IVM (plaça de Viriato, s / n de València) o per les altres vies establertes per la llei.

Per optar a aquestes places els músics hauran d’haver nascut o ser residents a la Comunitat Valenciana, tenir entre 16 i 25 anys i haver conclòs els estudis corresponents al tercer cicle del grau mitjà en la LOGSE (si escau, els de grau mitjà del pla d’estudis de 1966), o estar a l’últim curs d’aquest cicle.

De manera excepcional i d’acord amb el nombre de sol.licituds presentades en les diferents especialitats, podran realitzar les proves els aspirants que, sense posseir les titulacions referides o no tenir l’edat establerta, acreditin una trajectòria professional i artística d’especial interès en el camp de la interpretació musical.

Les audicions es duran a terme entre els dies 3 i 11 de març de 2011 i constaran de tres exercicis: la interpretació d’un temps d’un concert amb el seu corresponent cadenza, l’execució d’una obra de diferent època a l’anterior (concert, sonata , etc) i una prova de lectura a primera vista.

El tribunal de les audicions estarà format pel director artístic de la JOGV, un especialista de l’instrument objecte de la prova i un representant designat per l’IVM. Actuarà com a secretari, amb veu i sense vot, un membre de l’equip tècnic de l’orquestra.

El període de permanència, que podrà prorrogar mitjançant la nova concurrència i superació de les audicions de selecció convocades anualment, i sempre que l’aspirant compleixi els requisits especificats en les bases, serà de tres anys.

Incorporació

Els nous membres de la JOGV participaran en les trobades anuals que conformen el programa pedagògic d’aquesta unitat artística, el primer dels quals es durà a terme el proper mes d’abril.

Les trobades, que se celebren en períodes no lectius, consten de diverses fases: classes amb professorat, assaigs orquestrals i concerts en diversos auditoris de la Comunitat Valenciana, a més d’estrenes de les obres del compositor resident i enregistrament en disc d’aquestes peces.

Tot això contribueix a que el pas per la JOGV constitueixi “una magnífica oportunitat per adquirir pràctica orquestral i estar en condicions d’optar a formacions professionals, com ho avalen els èxits d’antics membres de l’orquestra”, han recalcat des de la Generalitat.

De fet, dos dels tres espanyols recentment seleccionats per l’Orquestra Simfònica de Youtube 2011 són valencians i antics integrants de la JOGV: el trombonista Jordi Navarro i el fagotista To Ruano.

 

 

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: